Tribunals

El Constitucional decidirà si s'han vulnerat els drets fonamentals de Jordi Prados

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’empara presentat per la representació lletrada de l’expolicia Jordi Prados contra la condemna dictada pel Tribunal de Corts per revelació de secrets, que va ser ratificada pel Superior, sentència contra la que també ha presentat un recurs d’empara a l’Alt Tribunal. Prados, que va ser condemnat a dos anys de presó condicional i quatre sense poder exercir el càrrec de policia, considera que els dos tribunals han vulnerat el seu dret a la jurisdicció, reconegut a l’article 10 de la Constitució, en els seus vessants dels drets a la presumpció d’innocència, a obtenir una decisió fonamentada en Dret, a un procés degut i a un judici de durada raonable. L’expolicia també considera que se li han vulnerat els drets a la intimitat i al secret de les comunicacions, reconeguts als articles 14 i 15.

En l’escrit es demana al tribunal que atorgui l’empara sol·licitada, que declari la vulneració dels drets i que declari la nul·litat de les resolucions objecte de recurs i que declari l’absolució de l’exagent arxivant i/o sobreseient la causa. En cas que no es tingués en compte aquesta petició, l’expolicia demana subsidiàriament que no se’l con­demni al pagament de la respon­sabilitat civil –que és de 2.000 euros després que el Superior rebaixés en 1.000 la dictada per Corts– i se’l dispensi de la pena d’inhabilitació.

Prados va ser condemnat en primera i segona instància per haver consultat fins a vint-i-dues fitxes policials amb l’únic objecte de trametre la informació a persones del seu entorn. Una d’elles, un amic condemnat per violència domèstica envers l’exparella, al qual li va facilitar informació sobre l’exdona i persones del seu entorn. La sentència va comportar que l’expolicia, que va ser absolt en un cas de blanqueig de diners procedents del narcotràfic, quedés automàticament fora del cos. Una decisió del Govern que també ha recorregut.

tracking