Tribunals

El TC admet el recurs contra la pròrroga de la presó a Miquel

L’exconseller delegat de BPA, però, haurà de seguir internat a la Comella

El TC admet el recurs contra la pròrroga de la presó a Miquel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’empara presentat per l’advocat de l’exconseller delegat de Banca Privada d’Andorra (BPA) per una presumpta vulneració del dret a la llibertat. El recurs d’empara s’interposa contra l’aute de l’11 de març del 2016, dictat per la Batllia, que prorrogava per quarta vegada la presó provisional de Miquel, internat a la Comella des del 16 de març de l’any passat. El lletrat també ha presentat recurs d’empara contra l’aute confirmatori de la Batllia dictat pel Tribunal de Corts del 5 de maig, contra l’aute del 19 de maig dictat per la Batllia de guàrdia i contra la sentència del Tribunal Superior de l’11 d’agost sobre la pròrroga.

Malgrat que el Tribunal Constitucional ha acceptat a tràmit la demanda de l’exconseller delegat de BPA, no té en compte la petició del seu advocat que a més de demanar que s’atorgui l’empara sol·licitada volia que declarés la vulneració del dret a la llibertat i que adoptés les mesures necessàries per reposar-lo “fent cessar la pròrroga de la presó provisional declarant nuls els autes en què s’ha acordat” i “declarant la responsabilitat del poder judicial de l’Estat per l’error comès”.

Malgrat l’admissió a tràmit del recurs d’empara, Miquel ja ha complert la quarta pròrroga de la presó provisional i actualment es troba a la cinquena i darrera que finalitza al novembre. Aquesta és la data límit perquè la causa passi al Tribunal de Corts i en cas que això no succeís, l’exconseller delegat de BPA quedaria en llibertat. Si la batlle passsa al tribunal la causa, Corts podria prolongar la presó provisional de Miquel un any més.

tracking