Sanitat

Reunió per avançar en la col·laboració en matèria de salut

El ministre Álvarez parla a Madrid de teràpies avançades, malalties infeccioses i duana sanitària

Reunió per avançar en la col·laboració en matèria de salutSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trasplantament d’òrgans, les teràpies avançades, les malalties infeccioses emergents i els possibles acords en matèria de duana sanitària han estat els temes principals que van centrar la reunió que el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany,va mantenir ahir a Madrid amb autoritats espanyoles sanitàries, encapçalades pel secretari general de Salut i Consum, Javier Castrodeza. La trobada s’emmarca en el protocol d’entesa, d’amistat i cooperació general signat entre els governs d’Andorra i Espanya, el 8 de gener del 2015. El protocol fixa la voluntat de promoure la cooperació en diferents matèries, entre elles les referides a la salut.

Juntament amb el ministre Álvarez Marfany, van assistir a la reunió l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytán; el secretari d’Estat de Salut, Joan León, i la cap d’àrea de medicaments i productes sanitaris, Carme Pallarés. Per part espanyola, a banda del secretari general de Salut i Consum, la delegació va estar formada pel director general de Cartera Bàsica de Serveis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia, Agustín Rivero; la directora general de Salut Pública, Qualitat i Innovació, Elena Andradas, i la cap del gabinet de la Secretaria General de Sanitat i Consum, Isabel Sánchez.

PORTES OBERTES AMB MOTIU DEL DIA MUNDIAL DE L'ALZHEIMER

L’Associació Andorrana per la Malaltia d’Alzheimer (AAMA) celebra avui una jornada de portes obertes amb motiu del dia mundial d’aquesta patologia. La jornada es durà a terme de cinc de la tarda a nou de la nit al local de la Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), a l’edifici Prada Casadet. Segons va explicar al Diari la nova presidenta de l’entitat, Montserrat Valls –que substitueix Jaume Garcia (que havia estat el relleu de l’anterior dirigent de l’entitat, el malaurat Pere Valls), l’esdeveniment té entre els objectius donar a conèixer l’associació, informar de la seva ubicació i de la manera de contactar amb ells. També esperen que les persones que s’adrecin fins al local els expressin els seus dubtes o inquietuds. “Aquell dia estarem per atendre els malalts o familiars que ho desitgin, ensenyarem una biblioteca que hem creat amb llibres relacionats amb la malaltia per si volen tenir referències i intentarem captar socis per poder començar a emprendre diferents projectes”, va indicar.

A curt termini l’associació també vol intentar sensibilitzar la societat mitjançant l’organització de conferències i col·loquis sobre la malaltia.

tracking