Ensenyament

Prova pilot per sensibilitzar els alumnes sobre consum energètic

Prova pilot per sensibilitzar els alumnes sobre consum energèticSFGA/J.A.VILADOT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Massachussets Institute of Technology (MIT), en el marc del conveni signat entre el ministeri d’Educació i la Fundació ActuaTech, ha posat en marxa una prova pilot a l’escola andorrana d’Andorra la Vella per desenvolupar un projecte pedagògic mesurant, a través de sensors d’última generació, diferents paràmetres ambientals com la il·luminació o el diòxid de carboni.

L’objectiu és que els alumnes vegin com el comportament humà té una incidència directa en el consum d’energia, i prenguin consciència de la importància d’aplicar mesures a favor de l’eficiència energètica. La voluntat és que el projecte es pugui treballar mitjançant el joc, fent que els estudiants recullin les dades, nomenin responsables del projecte, facin estadístiques, simulin situacions diferents per veure com els sensors es comporten i es puguin fer, fins i tot, competicions entre les aules, tal com va explicar el director de l’escola, Bruno Bartolomé. Així, es volen treballar les competències en noves tecnologies, però també formar els alumnes en matèria de recollida de mesures i en els factors ambientals d’una aula per tal que puguin extrapolar els coneixements a la vida quotidiana. En aquesta prova pilot s’instal·laran 80 sensors, anomenats TerMITs, localitzats en 4 aules, al passadís i als exteriors de la 3a planta de l’escola.

El projecte tindrà un any de durada i, en funció dels resultats, es podria ampliar a altres centres del sistema andorrà i també en els altres sistemes educatius, segons va avançar el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover. El ministre va qualificar el projecte de “molt engrescador” i que encaixa perfectament en la implantació del sistema per competències que porta a terme la reforma del Permsea.

tracking