Política

Treball per regular l'asil provisional

El mandatari advoca per crear una llei internacional per als desplaçats

Treball per regular l'asil provisional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, va manifestar ahir que l’executiu està treballant per adaptar la legislació per la regulació de les peticions d’asil provisional. Així ho va explicar davant dels caps d’Estat que van participar ahir en una reunió sobre migrants i refugiats, que es va celebrar a Nova York en el marc de la 71a Assemblea General de la Organització de les Nacions Unides (ONU), segons un comunicat del Govern.

Martí, qui va recordar que Andorra és un país d’acollida, va defensar que la comunitat internacional hauria de consensuar una regulació global per als moviments migratoris que s’originen arran dels conflictes bèl·lics. Això, va indicar, hauria de permetre que aquest flux migratori es tradueixi en un impacte positiu en el global de la societat. Segons Martí, un altre repte a preveure és que les persones que fugen de la guerra puguin tornar com a ciutadans de ple dret als seus països d’origen quan s’acabi el conflicte.

D’altra banda, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va participar en una taula interactiva que també va tenir la qüestió dels refugiats en l’epicentre. La reunió va tractar sobre com fer front al gran moviment de les persones que fugen de conflictes.

Tant Martí com Saboya es troben aquesta setmana a Nova York per participar en l’Assemblea General de l’ONU. En aquest context, intervindran en diverses taules i reunions de treball que ha convocat el secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon. Les sessions abordaran qüestions com la lluita contra el terrorisme internacional, el finançament de les operacions de pau, el desarmament, els drets humans i la lluita contra el racisme i altres formes de discriminació, a més de la implementació de l’agenda 2030 per al desenvolupament Sostenible.

Així mateix, durant la seva estada a Nova York, tant el cap de Govern com el ministre d’Exteriors també tenen previst realitzar reunions bilaterals amb els seus homòlegs d’altres països.

PROTEGIR ELS DRETS DELS REFUGIATS

Els caps d’Estat i de Govern es van comprometre ahir a protegir els drets humans dels refugiats i migrants, sense importar el seu estatus, així com respectar la legislació internacional, segons recull un comunicat de l’ONU. Els mandataris van mantenir una reunió sobre refugiats i migrants en el marc de la 71a Assemblea de l’ONU. És la primera vegada que l’entitat convoca els líders mundials per crear un full de ruta sobre la migració mundial amb la finalitat de crear un sistema coordinat. En una declaració conjunta, els 193 Estats van reconèixer que tenen una responsabilitat conjunta.

Treball per regular l'asil provisional

tracking