Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

Sabors i Aromes convoca els seus socis per tancar la cooperativa

L’empresa es troba en una situació de fallida i es considera incapaç d’assumir el deute pendent
Producció de trumfes del país d'una de les collites fetes.

Sabors i Aromes convoca els seus socis per tancar la cooperativa

Producció de trumfes del país d'una de les collites fetes.

Xavier Pujol
Actualitzada 20/09/2016 a les 18:14
Sabors i Aromes liquidarà definitivament l’empresa el proper 12 d’octubre. La companyia de la patata autòctona ha convocat els seus 68 socis per a una assemblea en la qual, si no es produeixen canvis d’última hora, s’iniciaran els tràmits per posar punt i final al projecte.
El portaveu, Albert Casal, explica que la societat es troba en situació de fallida “amb molts deutes però que ningú executa perquè són amb els propis socis. Si sortís una nova junta que volgués assumir les regnes seguiríem, però ho dubto molt”. Afegeix que “durant aquest any ja no s’han volgut plantar patates”. Sabors i Aromes culpa l’executiu del fracàs de la societat i que no s’hagi apostat pel producte. Recorda que l’any passat sí que se’ls va tornar una subvenció, de 50.000 euros, “però que només ens va servir per pagar deutes pendents”. Afegeix que “el que costa la producció de la patata ens donava poc marge i sense subvencions era impossible ser competitius”. També, afegeix, “ens trobàvem amb dificultats per a la comercialització, ja que les empreses no les volien vendre perquè no tenien marge de guany”.
Casal també critica que des de l’executiu no s’hagi apostat per la patata “com a producte de proximitat” i que, com va passar amb la carn de vedella, “hi hagi hagut un tutoratge per part de Govern”. “Com vols lluitar contra el pagès d’Oliana si un camp seu té la mateixa producció que tot Andor­ra?”, afegeix.
La societat Sabors i Aromes es va crear l’any 2011 per promocionar la patata feta a Andorra. La societat va intentar diversificar el producte amb producció hortícola i les plantes medicinals que, segons recorda Casal, “es van plantar però mai es van arribar a vendre”.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts