Economia

Missé considera “satisfactoris” els índexs d'inversió estrangera

Afirma que els projectes privats relacionats amb la salut “van avançant”

Missé considera “satisfactoris” els índexs d'inversió estrangeraSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, assegura que el país té “uns paràmetres d’inversió estrangera” que són “significatius”. “Penso que estem sembrant l’embrió per tenir sectors alternatius fruit d’aquesta inversió estrangera”, manifesta, mencionant explícitament els projectes del camp de la salut que estan estudiant implantar-se al Principat i que són “inversions privades d’un cert calat”. Segons va destacar ahir després d’una roda de premsa, la inversió estrangera ja representa el 3,4% del PIB, per sobre de la mitjana europea, que és de l’1,25%. Així, va assenyalar que quatre anys després de l’aprovació de la Llei d’innovació estrangera i obertura econòmica “estar en aquests paràmetres és més que satisfactori”.

Respecte als projectes privats relacionats amb la sanitat, Missé no va voler avançar en quina situació es troben els contactes però va indicar que “van avançant, es van elaborant i la comunicació és fluïda i dins els paràmetres establerts”.

Agilitzar el procés

Pel que fa al discurs que va pronunciar el president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, durant la presentació de l’informe econòmic de l’any passat, on defensava la creació d’un marc més flexible per al desenvolupament de l’activitat empresarial, Missé es va mostrar favorable a agilitzar els processos d’assentament i desenvolupament de l’activitat de companyies privades al país. “A tots ens agradaria que des que identifiquem un projecte fins que s’implementa el temps fos molt ràpid”, va argumentar, i va apostar per “aconseguir entre tots que aquest temps de maduració en determinats projectes, que ara és d’entre 12 i 16 mesos, s’acabi podent fer en menys temps”. “Hem d’aconseguir que el temps de maduració dels projectes sigui més ràpid”, va reblar.

De la seva banda, el ministre d’Educació, Èric Jover, va manifestar que “a tots ens agradaria que la inversió estrangera fos més ràpida, però sí que és cert que és significativa”.

EL GOVERN I ACTUATECH IMPULSEN DOS AJUTS PER A L'ESTUDI DE LA INNOVACIÓ

El Govern i la Fundació Actuatech han impulsat dos ajuts de 15.000 i 10.000 euros per promoure un programa de doctorat vinculat als projectes d’innovació de l’entitat i un altre per desenvolupar tasques de recerca sobre el mateix camp. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, i el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica i president de la fundació Actuatech, Josep Maria Missé, van signar ahir el conveni de col·laboració per finançar les beques. La primera, assumida per Actuatech, serà de 15.000 euros anuals i servirà per pagar un tercer cicle durant tres anys a la Universitat d’Andorra–. La convocatòria es publicarà en els propers mesos, segons va precisar Jover. Mentrestant, la segona, finançada pel ministeri per fomentar la recerca de temàtica andorrana, ja està convocada i hi han optat tres projectes. La resolució es farà pública durant el mes d’octubre. Segons va detallar el ministre, es demanarà a experts que validin el procés.

Jover va explicar que “l’objectiu és fer que la innovació arreli al país i augmentar la recerca” a través de grups d’investigació andorrans. Paral·lelament, el ministre va avançar que es durà a terme una prova pilot a l’escola andorrana de primera ensenyança de la capital per integrar la tecnologia i que en les properes setmanes es realitzarà la prova pilot del vehicle de l’Institut de Massachusetts.

tracking