Ensenyament

El sistema espanyol demana més professors

L’augment d’alumnes desborda el centre, que confia a rebre els docents la setmana vinent

El sistema espanyol demana més professorsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Educació de l’ambaixada espanyola ha demanat al Govern del país veí més professors d’educació secundària i batxillerat. L’augment de les matrícules de l’educació no obligatòria “ha desbordat” el centre, segons han reconegut des de la mateixa conselleria, que confia a solucionar les mancances de personal en els propers dies.

Les classes de secundària i batxillerat del sistema espanyol, que es realitzen a la seu de la Margineda, van començar dijous passat. Segons van denunciar alguns pares al Diari, l’augment de les matrícules de batxillerat ha comportat que s’hagin arribat a concentrar fins a 38 escolars en una mateixa aula. Els mateixos pares es queixaven que encara no s’havien pogut confeccionar els horaris perquè no s’havien distribuït els professors.

L’assessor tècnic de la conselleria d’Educació espanyola, Francisco Javier Romo, explicava ahir que ja s’ha pogut resoldre el problema dels calendaris. L’increment d’alumnes a batxillerat ha obligat a reestructurar l’equip docent causant afectació, també, a les aules d’educació secundària.

Romo recorda el compromís contret, la setmana passada, durant la inauguració del nou curs, per part del secretari d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats del govern espanyol, Marcial Marín, de no escatimar recursos i, aprofitant que es vol incrementar la presència de l’anglès a les aules, ja obria la porta a augmentar la plantilla en cas que fos necessari. En aquests moments, són una vuitantena de mestres entre totes les etapes educatives.

Segons han avançat des de la conselleria d’Educació espanyola avui faran la demanda de docents al ministeri d’Educació espanyol, que és qui ha de donar el vistiplau per a les noves contractacions. Confien a rebre l’autorització cap a finals de setmana, així que “els nous professors arribarien durant la setmana vinent”, assegura Romo.

El sistema espanyol s’integra des d’aquest curs en un únic centre amb una seu per a l’educació primària i infantil a Escaldes-Engordany i la secundària i el batxillerat a la Margineda. El centre ha viscut un increment important del nombre de matrícules a l’etapa de tres anys i batxillerat i ronda els 850 alumnes, amb prop de 475 a la seu de la Margineda.

tracking