Tribunals

A presó per 5 euros de 'maria'

El Tribunal Superior de Justícia ha ratificat la condemna de Corts que obliga una jove de 24 anys a complir nou mesos de presó ferma per haver venut 5 euros de marihuana a un menor. El Superior ha admès parcialment el recurs del còmplice que evita que entri a la presó.

A presó per 5 euros de 'maria'Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jove de 24 anys haurà d’ingressar a la presó després que el Tribunal Superior hagi desestimat el recurs presentat contra la sentència de Corts que la condemnava a tres anys i sis mesos de presó, nou ferms, per haver venut 5 euros de marihuana a un menor d’edat. Els tribunals han estat especialment durs amb la jove que ja havia estat condemnada anteriorment per fets similars. La noia va ser detinguda l’agost del 2014 després de vendre la droga al menor conjuntament amb un altre jove. El noi, de 28 anys, va ser condemnat per Corts a 3 anys de presó, sis mesos ferms i la resta condicional, però finalment no haurà de tornar a la presó ja que el Superior ha estimat parcialment el recurs presentat. La condemna ha estat reduïda en la part ferma de la pena de presó, que passa a ser de tres mesos, un internament que ja ha complert de forma provisional.

Tots dos joves, a més de la condemna per la venda de la droga, en van rebre una segona per un delicte menor de tràfic de marihuana. En aquest cas, la jove va rebre una pena d’un any i tres mesos condicionals i el jove una d’un any condicional.

Arran del control fet per la policia al menor, que va indicar als agents el cotxe en què li havia comprat la droga als camells, van trobar que els dos joves portaven a sobre 14 grams de marihuana, una bàscula de precisió i diners en efectiu. A l’interrogatori van admetre tres viatges a Organyà per adquirir l’estupefaent, eminentment per a ús propi malgrat que també van admetre que en ocasions venien petites quantitats per finançar-se un consum que era habitual. Al judici van explicar que havien comprat en total 200 grams a la població alturgellenca que la fiscalia va elevar a 300, que és el que els acusats van dir en les primeres declaracions.

En el judici a Corts, els processats van afirmar que la major part de la marihuana que importaven era per al propi consum, però que una part la posaven a la venda per poder-se finançar la droga. “La venda em permetia consumir de manera gratuïta, perquè fumava freqüentment”, va reconèixer la noia. El jove, de la seva banda, va assenyalar que les transaccions sempre eren de poca importància i per “tornar favors” a persones que li havien cedit cànnabis en ocasions anteriors.

Les condemnes a presó condicional estan subjectes en tots dos casos al fet que tots dos joves segueixen un tractament de desintoxicació a la unitat de conductes addictives (UCA), ja que tots dos són consumidors habituals de cànnabis.

tracking