Reportatge

“Quant cobra un fiscal?”

El Tribunal Superior veu el recurs dels quatre condemnats a presó per l’atracament de la joieria l’Art d’Or de l’avinguda Meritxell el novembre de l’any 2014.

“Quant cobra un fiscal?”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quant cobra un fiscal? Preguntava ahir un dels condemnats pel robatori de la joieria l’Art d’Or de l’avinguda Meritxell el novembre del 2014. “Jo a la meva feina cobro 1.000 euros al mes i si per vendre’m el cotxe per 1.000 euros haig de pujar dos dies seguits a la Seu d’Urgell des de Reus, ho faig”, deia l’home, condemnat a dos anys i mig de presó conjuntament amb la seva dona per ser considerats encobridors dels dos autors confessos de l’atracament. Unes paraules que va dir a la intervenció final de la vista al Tribunal Superior que ahir va estudiar els recursos dels quatre condemnats. La parella, d’origen serbi com els altres dos processats, va ser condemnada ja que el Tribunal de Corts va considerar que el vehicle que anaven a vendre a un company dels dos lladres i que van portar a Andorra el dia després del robatori era per ajudar els atracadors a fugir. El seu advocat va recordar al judici que l’únic que volia fer la parella era vendre el cotxe per 1.000 euros i que no podien ser encobridors d’un atracament que desconeixien. Va demanar l’absolució de la parella.

Respecte als autors confessos del crim, condemnats a quatre anys i mig de presó, tots dos van demanar la reducció de la condemna. L’advocat del que es considera planificador del delicte el vol al carrer, ja que demana que la pena passi a ser d’un any de presó perquè no s’ha demostrat que l’arma que portaven els lladres fos real. L’advocat de l’altre home, que va dir que el seu client era “un titella” de l’altre lladre, va demanar reduir la condemna a la meitat ja que va ser actor secundari del robatori.

tracking