Política

SDP esmena a la totalitat la llei de l'INAF pel requisit de nacionalitat

La formació està en desacord que els càrrecs de responsabilitat no cal que siguin del país

SDP esmena a la totalitat la llei de l'INAF pel requisit de nacionalitatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) amb la signatura de dos consellers del grup liberal va presentar ahir una esmena a la totalitat al projecte de llei de modificació de la llei de l’Institut Andorrà de Finances (INAF). La raó és que la formació “no comparteix la política del Govern” que preveu “eliminar el requisit de nacionalitat andorrana a les persones proposades per a càrrecs de responsabilitat” a l’INAF, segons va apuntar la formació en un comunicat.

L’esmena està signada pels consellers generals Víctor Naudi i Sílvia Bonet, juntament amb dos parlamentaris del grup liberal, Judith Pallarés i Joan Carles Camp. Una esmena a la totalitat necessita el suport d’almenys tres consellers generals.

A finals de maig Govern va presentar aquest projecte de llei per obrir “el consell d’administració i la direcció general de l’INAF a persones que no tinguin la nacionalitat andorrana”, tal com va explicar el ministre de Finances, Jordi Cinca. En la normativa encara vigent s’indica que “els membres del consell d’administració han de ser preferiblement de nacionalitat andorrana” i que “la majoria” ho ha de ser. A més, obligatòriament ho han de ser el president i el vicepresident de l’òrgan rector. Amb el canvi proposat per l’executiu, “ara tots podran ser de fora d’Andorra, excepte el president”, va matisar el ministre. Jordi Cinca va justificar els canvis perquè “el sector financer cada vegada està més globalitzat i el personal ha de tenir més experiència i ha d’estar més especialitzat”.

tracking