Tributs

El sindicat duaner vol més personal a Tributs

El col·lectiu constata la necessitat de contractar més empleats i es reunirà amb la direcció

El sindicat duaner vol més personal a TributsXavier Pujol

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de Funcionaris de Duana (SFD) veu necessari augmentar la plantilla per evitar les deficiències a l’Agència Tributària. Després que els comptables hagin denunciat “el caos” que es viu aquests dies amb motiu de la liquidació de l’impost de renda de persones físiques (IRPF), el seu secretari general, Carles Sier­ra, constata que el principal problema és la manca de personal.

Segons ha avançat Sierra, després de les queixes del sector i dels mateixos empleats de l’oficina de Tributs, tenen intenció de reunir-se, a principis d’octubre, amb el nou director adjunt de Gestió i Atenció al Contribuent, Carles Ferreira, que des de finals d’agost substitueix Raül Bartolí. “La intenció és conèixer la situació real i buscar la manera de trobar una solució”, avança. I, és que, afegeix, “sabem que van justos de personal per poder atendre”, encara que desmenteix la manca de preparació en assegurar que “no és un problema dels empleats, ja que la feina que estan fent és impecable”. En aquest sentit, recorda que la plantilla de duana –dins la qual s’inclou els empleats de l’oficina de Tributs– compta en aquests moments amb 32 persones quan, abans, era de 46.

Reunió acabada la campanya

Els comptables també havien criticat “problemes informàtics” a l’hora de realitzar els tràmits, uns fets dels quals, des del sindicat, afirmen “no tenir constància” per part dels seus afiliats que s’estigui produint. No obstant això, avancen que, en cas de confirmar-se, també demanaran a la direcció que s’hi posi remei.

La reunió del sindicat de duaners amb el nou director adjunt de Gestió i Atenció al Contribuent es produirà quan ja s’hagi finalitzat el termini per entregar l’IRPF, que acaba el dia 30 d’aquest mes. Tot i això, Sierra remarca que l’objectiu de la trobada és evitar que el que ha succeït aquests dies es torni a produir.

Els comptables havien denunciat que la reducció d’horaris de l’estiu, ja que s’ha fet jornada intensiva– i la manca del personal suficient han generat llargues cues a l’oficina de Tributs durant les darreres setmanes. El col·lectiu, també, per la seva banda, ha demanat una reunió amb la direcció per tal d’expressar el seu malestar. I és que criticaven un “cert descontrol” i de manca de preparació dels empleats.

Des de Govern, però, han volgut treure ferro a l’assumpte i consideren que les deficiències encaixen dins de la “normalitat” tenint en compte que és la primera vegada que s’ha fet la liquidació de l’IRPF.

tracking