Tribunals

El cas del vaixell amb cocaïna arriba a la Batllia

El titular de la societat que va matricular l’embarcació fa anys que no resideix a Andorra

El cas del vaixell amb cocaïna arriba a la Batllia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cas del veler amb matrícula andorrana que va ser interceptat amb cocaïna a Colòmbia ha arribat a la Batllia, segons ha pogut saber el Diari. El 3 d’agost, l’armada colombiana va informar que havia controlat el veler Sabir amb 103 quilograms de cocaïna i que navegava amb bandera d’Andor­ra.

Els fets van provocar que la policia andorrana iniciés una investigació per determinar qui era el propietari de l’embarcació i van poder verificar que figurava a nom d’una societat del Principat que s’havia creat als anys 90, tot i que el titular no resideix al país des de fa anys. El dossier elaborat pels agents del cos de seguretat ha estat traspassat fa uns dies a la Batllia de manera que s’inicia el camí de judicialització del cas. La secció d’instrucció especialitzada en delictes econòmics ha estat qui s’ha fet càrrec del procediment, en el que no hi ha implicat cap ciutadà andorrà. La investigació judicial per esbrinar possibles lligams de la societat creada a Andorra amb els fets delictius del transport de droga podria comportar que la Batllia demanés informació sobre el titular que va matricular el vaixell via comissió rogatòria, que és el tràmit habitual en l’àmbit judicial quan els implicats resideixen a l’estranger. Inicialment es tramitaria a Espanya, país d’on era originari el resident que als 90 ja feia més de vint anys que estava aquí i ja podia crear legalment una societat com a únic accionista.

L’armada del país caribeny va controlar el vaixell carregat de cocaïna quan navegava prop de Cartagena d’Índies. En aquell moment viatjaven a l’embarcació el timoner, que és colombià, cinc francesos, dos australians, un espanyol i un veneçolà. Les autoritats colombianes investiguen l’espanyol i el colombià, mentre que les altres persones arrestades van quedar en llibertat, segons va informar la fiscalia d’aquell país. La policia colombiana va vincular la droga confiscada al Sabir amb l’operativa del clan del Golfo.

tracking