Successos

Comissats 115.000 dòlars a la frontera de la Farga de Moles

Un nord-americà va intentar sortir d'Andorra amb 1.150 bitllets de 100 dòlars amagats a la butxaca dels pantalons i en una motxilla. És la segona intervenció més important de l'any

Els bitllets comissats per la Guàrida CivilGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil espanyola ha comissat102.238,92 euros(valor del canvi dels115.000 dòlarsconfiscats) a un conductor que voliasortir del Principatperla fronterade la Farga de Moles. L'actuació, que és la més important en quantitatde diners en el que va d'any, va tenir lloc dilluns passat.

El comíses va fer a les 14.00 a un home de 66 anys i de nacionalitatnord-americana. Conduïaun vehicle de la marca Mercedes i preteniaintroduira Espanya103.239,1 euros (1.150 bitllets de 100 dòlars i la resta en euros). Els duia amagats en una butxaca dels pantalons i en una motxilla.

Quan els agents de les dependències de l'Agència Tributària espanyola van haver verificat la quantitat de diners, es va aixecar actaper la comissiód'una infracció a la normativa de blanqueig de capitals, perquèla quantitatpermesa. L'infractor va continuar el viatge amb 1.000,18 euros en concepte de "mínim de supervivència". La resta va quedar dipositat a la duana, a disposició de la comissió per a la prevenció del blonqueig de capitals i infraccions monetàries del Banc d'Espanya.

La segonaactuació més important

La intervencióde dilluns és la segona més important feta per la policia espanyoladurant el 2016. La més important pel que fa a la quantitat de diners confiscatsva tenir llocel 3 de maig passat, quan unhome de nacionalitat espanyolava intentarintroduira Espanya168.120 euros.

tracking