Economia

L'entrada de carburants va suposar una variació percentual positiva del 7,6% al mes d'agost

L'entrada de carburants va suposar una variació percentual positiva del 7,6% al mes d'agostArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La importació de carburants va ser de 15,76 milions de litres l’agost passat, cosa que suposa una variació percentual positiva d’un 7,6% respecte al mateix mes de l’exercici anterior. En concret, van entrar més d’11,5 milions de litres de gasoil de locomoció, prop de 2,8 milions de litres de gasolina sense plom, i gairebé 2 milions de litres de fuel domèstic, segons va destacar ahir el departament d’Estadística del Govern en un comunicat.

A més, va especificar que entre gener i agost d’enguany, Andorra va importar 116,52 milions de litres de carburants. Això suposa una variació percentual positiva de l’1,8% en comparació amb el mateix període del 2015.

Per un altre costat, el ministeri de Finances també va donar a conèixer ahir les xifres sobre els beneficis per importacions del mes d’agost. En total, es van registrar 17,85 milions d’euros d’ingressos per duana d’imports nets ingressats, un 9,2% més que l’agost del 2015. Pel que fa a l’acumulat, va pujar fins a prop dels 132,8 milions d’euros, fet que representa un 2,7% més que el mateix període de l’any passat.

D’altra banda, en el cas dels impostos procedents de l’entrada de tabac, van pujar un 11,9% respecte al 2015, mentre que l’acumulat es va incrementar al voltant d’un 2,6%.

Així mateix, el passat mes d’agost també va pujar respecte a l’any passat un 6% l’entrada de combustibles minerals, un 0,3% les begudes i un 9,8% el conjunt d’altres mercaderies. No obstant això, es va reduir un 0,7% els ingressos per combustibles minerals en comparació el 2015, mentre que el de les begudes i els d’altres mercaderies es van incrementar un 1,3% i un 7,9% respectivament, segons les xifres fetes públiques pel ministeri de Finances.

tracking