Educació

Augment de plantilla al centre María Moliner

L’escola, amb més alumnes aquest curs, esperarà a tancar les inscripcions per prendre la decisió

Augment de plantilla al centre María MolinerSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri espanyol estudia si cal incrementar l’equip docent del nou centre integrat María Moliner. Així ho va avançar ahir el secretari d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats del govern espanyol, Marcial Marín, en la inauguració del centre. La raó respon a la voluntat d’augmentar la presència de l’anglès a les aules i la creació de la figura dels “auxiliars de comunicació”. “És un idioma que cal reforçar si volem alumnes més competitius quan finalitzin l’ensenyament obligatori”, va afegir.

La plantilla actual és d’una vuitantena de professionals entre el centre d’infantil i primària d’Escaldes i el de secundària i batxillerat de la Margineda. El ministeri espanyol, però, esperarà a tancar inscripcions i constatar la xifra definitiva d’alumnes –que de moment és superior a la de l’any passat i ronda els 850– per prendre la decisió. “Si cal contractar-ne més, ho farem. El que és important és assolir aquesta millora en les competències”, va justificar Marín, tot insistint que l’aposta no serà en detriment de la resta de llengües i que també hi haurà reforç del francès, el castellà i el català.

Marín va visitar ahir les dues seus del centre, acompanyat de l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytan, qui va destacar “l’aposta per donar continuïtat al sistema educatiu a Andorra i que sigui de qualitat”. També hi van ser el director general d’Avaluació i Coordinació territorial del ministeri d’Educació del govern d’Espanya, Jose Luís Blanco; l’ambaixador d’Espanya a Andor­ra, Manuel Montobbio; i el director de Sistemes Educatius i Serveis Escolars, Marc Jover.

tracking