Telecomunicacions

Incidència a la meitat de les línies fixes

L’avaria en el servei es va allargar més de tres hores i va provocar dificultats de connexió

Incidència a la meitat de les línies fixesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una avaria de la central de telefonia fixa d’Andorra Telecom va causar problemes al servei durant bona part del matí d’ahir. Així es va informar des de la parapública mitjançant un comunicat. La incidència es va iniciar a les nou del matí i no es va poder solucionar fins a les 12.20 hores. Segons es va detallar des de la companyia, l’afectació va provocar dificultats de connexió que en el moment punta va arribar a afectar la meitat de les línies que hi ha donades d’alta.

Un cop detectada l’avaria i per mirar de posar-hi remei el més ràpid possible, els equips tècnics van estar treballant en la diagnosi i resolució de la incidència amb el suport del proveïdor tecnològic. Tot i les dificultats registrades i les queixes de molts dels usuaris a través de les xarxes socials, des d’Andorra Telecom es va lamentar les molèsties ocasionades però es va destacar que el caràcter festiu de la jornada d’ahir havia contribuït a minimitzar l’afectació sobre els usuaris. En aquest sentit, es va indicar que en dies festius, com ahir, es registra una “reducció dràstica” de l’ús de la telefonia.

Cal tenir present que Andorra Telecom ha hagut de fer front aquest estiu a un bon nombre d’afectacions al servei. Ara bé, fins ara les incidències més greus havien estat en el servei de telefonia mòbil i Internet a conseqüència d’atacs hackers (i no d’una avaria en la central com en aquesta ocasió). De fet, la companyia va xifrar recentment en 200 els atacs de pirates informàtics que ha rebut durant els mesos de juliol i agost. En 110 ocasions va evitar danys al servei.

tracking