successos

Detingut un contrabandista reincident després de donar-se a la fuga

L'home, romanès resident a Castelló, va protagonitzar una persecussió en cotxe a Solsona, posant en perill la resta de conductors

Detingut un contrabandista reincident després de donar-se a la fugaG. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guàrdia civil va detenir ahiral matí a la Seu d'Urgellun contrabandista reincident després que el passat31 d'agost es va donar a la fuga quan va ser enxampatamb més de 1.600 paquets de tabac de contraban procedent d'Andorra. L'home,que respon a les inicialsR. H., té57 anys, és denacionalitat romanesa i resident a Castelló, segons les dades facilitades avui pel cos d'ordre espamyol.

Els fets, tal com han detallat des de la guàrdia civil, va tenir lloc dimecres de la setmana passada. Cap a les 22.30 hores els efectius van localitzar un turisme Opel Astra estacionat a les immediacions de Solsona ocupatúnicament per una persona i en apropar-s'hi van reconèixerR. H., amb antecedents previsper contraban. Els agents van sospitarque possiblement duriade nou tabac de contraban i en donar-li l'altol'home va efectuaruna maniobra evasivaper evitar ser detingut. L'homees va donar a la fuga amb el cotxe, envainten reitaradesocasions el sentit contrari de la via i posanten perill altres conductors, que van haver de maniobrar per evitar un xoc frontal amb el vehicle fugat. Després d'uns quilòmetres i en no aconseguir evadirla policia, el contrabandista finalment va optar per abandonar el vehicle i emprendre la fugida a peu per una zonaboscosa de difícil accés. Allà els agents li van perdre la pista. Al vehicle, però, van localitzar1.620 paquets de tabacguardats amb bosses de plàstic i valorats en 6.966 euros.

No va ser fins ahir, i fruit de la investigació iniciada després dels fets, que l'home va ser detingut. Prop de les 11 del matí el van enxampar a la Seu d'Urgell, on va ser detingutper delictes continuats de contraban, un altre contra la seguretat del trànsit, atemptat a l'agent de l'autoritat i danys.

Contrabandistahabitual

Es dóna la circumstància que el detingut, ésun contrabandista reincident. Segons ha detallat la policia, durant aquest anyse li han de la confiscat en quatreactuacions dutes a per termeaLleida, 7.670 paquets de tabac i 2.240 grams de picadura de tabac, una mercaderia valoradaen33.162 euros. La darrera, ilamés important, va serfa just dues setmanes, quan se li van incautar3.910 paquets de tabac valoratss en mésde 16.000 euros.

tracking