Sistema financer

Liberals exigeix que Martí comparegui

El grup parlamentari qualifica d’“intolerables” les darreres informacions aparegudes sobre les coaccions als Cierco

Liberals exigeix que Martí compareguiFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari liberal exigeix al cap de Govern, Toni Martí, que comparegui en seu parlamentària “i ens expliqui tot el que està transcendint i que potser es va oblidar de comentar-nos”. El conseller general Ferran Costa va qualificar d’“intolerables” les noves informacions que estan apareixent aquests dies.

Després que el president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, afirmés que va avisar Martí que el banc havia filtrat les dades de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, Costa assegura que l’afer està agafant “grans dimensions, amb cada dia noves informacions”, i que Martí no ha dit res al respecte. Segons Bartumeu, Martí i el ministre de Finances, Jordi Cinca, haurien sabut per ell mateix, llavors advocat dels Cierco, de la filtració unes tres setmanes després de l’aparició de la nota de la FinCEN. Segons el conseller liberal, vistos els fets, “potser estaria bé que demostressin la transparència de la qual tant parlen. Ara el que està fent el cap de Govern és demostrar la seva opacitat i que no compleix”.

Reiterades ocasions

Costa lamenta que les darreres informacions s’han donat a conèixer arran de “la declaració dels Cierco a la Batllia, a nosaltres no ens constava res”. A més, insisteix en el fet que aquests “oblits no són acceptables”, i que l’executiu “amb totes les preguntes que hem fet i els debats ha tingut reiterades oportunitats per explicar-ho. I no ho ha fet”, es queixa.

El liberal, però, no ha volgut avançar quines mesures emprendrien des del seu grup parlamentari en el supòsit de confirmar-se que l’executiu sabia que el banc havia vulnerat la revelació del secret bancari i apel·la a la “prudència” en espera de conèixer els fets. “Quan tinguem alguna certesa ens pronunciarem. No volem entrar en l’especulació.” Segons el conseller general, l’única opció per posar fi a les especulacions és la intervenció de Martí. I en aquest sentit, assegura que “digui el que digui ens el creurem”.

tracking