Sistema financer

JC Flowers augura un bon futur per a la banca andorrana

James Cristopher Flowers explica a Toni Martí que la banca nacional es troba en bona posició per créixer en el futur

JC Flowers augura un bon futur per a la banca andorranaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

James Cristopher Flowers, el multimilionari impulsor i conseller delegat del fons JC Flowers que ha comprat Vall Banc, no acostuma a prodigar-se en les trobades públiques. Té al·lèrgia a les reunions amb càmeres i als mitjans de comunicació en general. És difícil veure’l. Ahir, però, va fer tour per Andorra sense voler una roda de premsa. Flowers es va reunir amb els professionals de Vall Banc, a qui va trametre la confiança en les perspectives del banc per al futur. I també va mantenir una trobada amb Toni Martí i Gilbert Saboya a l’edifici administratiu del Govern. També hi van participar el director general del grup inversor i president de Vall Banc, Michael Christner, el conseller delegat de Vall Banc, Christopher Lieber, i el conseller de Vall Banc David Betsebé. El financer nord-americà es va mostra confiat que el futur de la banca andorrana passa per sortir a fora i que aquesta aposta té bones perspectives de negoci dins del context europeu. Va trametre a Govern que tenen previst que Vall Banc sigui una aposta a llarg termini amb una inversió important que doti l’entitat de les millors eines actuals per ser un banc de referència.

Flowers, segons fonts properes a l’executiu, va trametre a Martí l’optimisme pel futur de la plaça financera andorrana i la confiança del bon posicionament en l’àmbit europeu una vegada culmini el procés de reordenació derivat de l’aplicació de l’intercanvi d’informació. El multimilionari americà va incidir que hi ha una total disposició de Vall Banc per contribuir a impulsar Andorra com a plaça financera de referència. Concretament va assegurar que Vall Banc vol “tenir una participació destacada a reconstruir la reputació d’Andorra com a gran centre financer europeu”.

Flowers va comentar en un comunicat que “al llarg de 18 anys d’existència i després de realitzar inversions en 44 companyies de 15 països aquest és el primer cop a tota la història que JCF (el fons que gestiona uns 14.000 milions de dòlars) adquireix una institució de Banca Privada i estem decidits a convertir Vall Banc en un referent del sector. L’aposta del financer dels Estats Units és “transformar el banc perquè sigui líder pels seus resultats, la seva innovació i el seu servei, en els pròxims mesos Vall Banc ampliarà la seva oferta i els clients començaran a veure millores substancials en la seva interacció amb el banc”.

EL SÍNDIC PREVEU UN NOU CURS POLÍTIC "CALENT" AMB L''AFER BPA'

G. Aleman - Andorra la Vella

El síndic general, Vicenç Mateu, preveu que el nou curs polític serà “mogut, calent i amb molta activitat”. Creu que l’afer BPA seguirà damunt de la taula i insisteix en la importància de les properes compareixences que es duran a terme en el si de la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera, entre les quals hi ha els accionistes majoritaris de BPA, els germans Higini i Ramon Cierco.

En declaracions davant dels mitjans, el síndic va recordar que “algun grup parlamentari ja ha anunciat que en funció d’aquestes hi haurà demandes”. Mateu, però, no va voler valorar les presumptes coaccions denunciades pels Cierco, així com fins a quin punt l’executiu era conscient del succés. “Són valoracions que no em pertoquen a mi, sinó als grups parlamentaris. A partir d’aquí cadascú podrà expressar el seu punt de vista els propers dies”, hi va afegir.

Mateu, però, va remarcar que no és l’únic punt important de l’ordre del dia. “Tenim una agenda més plena que mai”, va manifestar. “Tenim un debat pendent sobre el model sanitari que vol tirar endavant el Partit Socialdemòcrata, que va demanar que es pogués fer un debat monogràfic al Consell, i tenim el gran tema, l’apropament a Europa. També la reforma del sistema sanitari i el treball d’aquesta legislatura de la delimitació de competències entre Govern i comuns”, hi va afegir el síndic.

Un altre dels punts cabdals que, segons el síndic general, marcaran els propers mesos és l’entrada en vigor de l’intercanvi de dades fiscals, “que també farà que l’activitat sigui molt densa”. Després de la ratificació del conveni sobre assistència administrativa mútua en matèria fiscal de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, Andorra s’ha compromès a l’intercanvi d’informació fiscal de manera automàtica a partir del setembre del 2018 i amb les dades del 2017.

JC Flowers augura un bon futur per a la banca andorrana

tracking