Societat

Denúncia a la policia per l'atac d'un pitbull

L’animal va atacar un home de 51 anys, que va resultar ferit a la boca

Denúncia a la policia per l'atac d'un pitbull

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’home que va patir l’agressió d’un pitbull el 26 d’agost passat ha denunciat els fets a la policia, que ja va obrir una investigació per esclarir els fets. Els agents van comissar de forma preventiva l’animal en qüestió i també un altre gos de la mateixa raça que la propietària passejava en aquell moment. Tots dos van ser traslladats a la gossera oficial, i el que va provocar els danys a l’home està sent sotmès a una observació de catorze dies “amb la finalitat de prevenir l’aparició de símptomes de malalties potencialment transmissibles”, segons han assenyalat fonts del departament d’Agricultura.

Els esdeveniments van ocórrer a l’avinguda d’Enclar. L’home, resident portuguès de 51 anys, va rebre l’atac d’un pitbull quan passejava i va patir ferides al llavi superior i inferior, segons van poder constatar els agents policials desplaçats al lloc dels fets. Segons van indicar des del cos, a la dona que passejava els dos gossos un se li hauria escapat i va ser aleshores quan va causar l’agressió. Segons expliquen des de la policia, la dona podria tenir responsabilitat penal per imprudències, ja que, tal com manifesten des del departament, “s’evidencien diverses infraccions a la normativa vigent”. Cal tenir present que el pitbull és una de les races considerades com a perilloses i que el reglament indica que cal portar-los lligats i amb morrió “sempre que es trobin en un espai públic”.

Com que hi ha una investigació policial en marxa, Agricultura esperarà que es resolgui abans d’iniciar pel seu compte un possible procediment administratiu. Des del departament recorden que entre les obligacions dels propietaris d’animals de races considerades perilloses o dels seus encreuaments han de disposar d’una assegurança que cobreixi fins a 240.000 euros de responsabilitat per danys a tercers.

tracking