Reportatge

Andorra, camp de proves

El Principat acollirà del 19 al 21 de setembre un congrés sobre intel·ligència artificial i del 22 al 24 unes jornades de noves tecnologies.

Andorra, camp de proves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) ha escollit Andorra, concretament Caldea i Vivand, per realitzar una prova pilot d’un vehicle autònom personal que circularà sense conductor. No es tracta d’un cotxe, sinó d’una mena de tricicle que pot ser conduït per una persona o circular autònomament per un carril bici fins a un punt escollit pel propietari. El vehicle, que pot ser impulsat per un motor elèctric o a pedals, tindria entre els seus possibles clients les empreses de paqueteria, que el podrien usar per fer tasques de recollida i entrega. Un client particular, a més d’utilitzar-lo per traslladar-se, el podria usar per fer encàrrecs com enviar el tricicle al supermercat dirigint-lo amb el telèfon mòbil. El vehicle disposa de radar, càmeres, sensor i tecnologia d’intel·ligència artificial per aprendre a identificar els llocs per on circularà.

La prova pilot es farà en el marc de les Jornades d’innovació i noves tecnologies, organitzades pel clúster d’innovació de la Iniciativa Actua, que se celebraran del 22 al 24 de setembre. Aquest clúster, que té un any de vida, compta amb 53 empreses, la majoria del país, en diferents sectors. Les jornades, que ja compten amb 52 ponents i 75 congressistes, serviran per avaluar els primers fruits del clúster.

Aquesta activitat servirà per donar continuïtat a un congrés sobre intel·ligència artificial que se celebrarà del 19 al 21 de setembre organitzat per la Universitat d’Andorra i el clúster d’innovació. Ja hi ha inscrites 45 persones de 12 països diferents, la majoria provinents d’Espanya i el Japó, i es parlarà de l’ús de la intel·ligència artificial en àmbits com la salut, la privacitat o el crim organitzat.

tracking