TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Societat

La policia investiga 12 furts en domicilis a l'estiu

El cos descarta que hi hagi una onada de robatoris i apunta que han passat arreu del país

La policia investiga 12 furts en domicilis a l'estiuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha rebut una dotzena de denúncies de particulars que han estat víctimes d’un robatori al seu domicili. Tots aquests fets es van produir entre el juliol i la primera quinzena de l’agost, una xifra que encara podria augmentar fins a mitjan setembre, moment en el qual es dóna per tancada l’època estival en aquest àmbit. Tot i això, des del cos es descarta parlar d’una “onada de robatoris”.

Els dotze casos denunciats fins ara són menys que els que es van registrar en els darrers anys, si bé des de la policia apunten que “segurament” la xifra acabarà creixent perquè “és possible que hi hagi algú que torni de vacances i es trobi el pis forçat”, i sigui aleshores quan ho comuniqui als agents. Pel que fa als anys anteriors, el 2015 es van rebre 18 denúncies de furts amb força en habitatges particulars. Tres menys que els 21 del 2014. El 2013 únicament se’n van registrar 14. En tots aquells casos que s’han evidenciat delictes durant l’estiu els agents han intervingut fent una exploració en el lloc dels fets i iniciant una investigació.

Ara per ara, però, des del cos s’apunta que no hi ha evidències sobre si al darrere d’aquests delictes hi ha una banda o són diferents grups. El que sí que és clar és que no hi ha una zona afectada en concret, sinó que els robatoris s’han realitzat de manera repartida “per les set parròquies”.

En cas d’haver estat víctima d’un furt al domicili, ja sigui lloc d’allotjament habitual o segona residència, des del cos es demana que es denunciïn els fets, ja que pot ajudar a esclarir altres casos similars. A més, els agents apunten que la denúncia és un tràmit imprescindible per després poder cobrar les indemnitzacions de les companyies d’assegurances, que sempre demanen una còpia de l’avís a la policia per tramitar les compensacions als propietaris afectats.

tracking