Transport

Cap empresa s'ha presentat al concurs

Les companyies esperen la resposta dels recursos presentats al Govern

Cap empresa s'ha presentat al concursXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cap empresa d’autobusos del país s’ha presentat encara al concurs per assumir la gestió de les línies de bus que va posar en marxa el Govern a principi de juny. El guanyador obtindrà la concessió del servei per als propers 25 anys però les empreses ja es van queixar del plec de bases, que consideraven massa inconcret. Per aquesta raó, la Cooperativa Interurbana i Montmantell hi van presentar sengles recursos que encara no han estat contestats per l’executiu, que paral·lelament va decidir allargar el termini per presentar ofertes fins al 30 de setembre.

Josep Maria Canals, director d’Autocars Nadal, assenyala que “ens hi volem presentar”, però admet que serà complicat perquè “el plec de bases és molt feixuc”. “D’un costat tenim els juristes que estan analitzant els diferents aspectes que han sortit i que poden ser polèmics. I en l’àmbit tècnic estem elaborant una proposta financera per si és assumible”, destaca. Tot i això, reconeix que “si la conclusió final després de la projecció econòmica és que no és rendible no ens hi presentarem”. Canals coincideix amb Lluís España, de Viatges Espanya, que les condicions “són dures, sense subvenció és insostenible”.

El concurs preveu tres lots diferents de línies. Segons expliquen les empreses s’ha de dipositar una fiança de 600.000 euros per cadascun, i a més posar en servei deu vehicles nous per lot. “Cada autobús de 50 places, com els que demanen, val com a mínim 170.000 euros”, detalla España. A més, creu que hi ha “una mà de servei” i troba “totalment insostenibles” algunes de les línies previstes.

La Cooperativa Interurbana està pendent de la resposta de l’executiu al recurs per decidir si s’hi acaba presentant, Montmantell ara per ara tampoc ha fet més moviments, Novatel encara no sap si formalitzarà oferta i Camino Bus ho ha descartat per les exigents condicions.

Ahir, el ministre de Transports, Jordi Alcobé, va apuntar que “les properes setmanes respondrem als recursos” i que “no contemplo que cap empresa no s’hi presenti”. “D’ofertes esperem que n’hi haurà”, va emfasitzar.

tracking