Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Educació

La promoció de la llengua catalana només dependrà del ministeri de Cultura

El Govern, que traspassa els serveis que depenien d’Educació, destinarà 1.350.000 euros al català
Jover i Gelabert, en la presentació de la nova estructura.

La promoció de la llengua catalana només dependrà del ministeri de Cultura

Jover i Gelabert, en la presentació de la nova estructura.

SFGA
Actualitzada 02/09/2016 a les 12:00
Cultura, Joventut i Esport ha assumit totes les competències del Govern respecte a la promoció del català després que l’executiu hagi decidit traspassar al ministeri que encapçala Olga Gelabert els serveis de l’àmbit de la promoció i de l’ensenyament de la llengua que fins ara depenien del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior. La nova àrea de Llengua Catalana comptarà amb un pressupost anual d’1.350.000 euros per a la promoció i l’ensenyament del català, una xifra a la que s’ha arribat sumant les partides que els dos ministeris dedicaven a aquest concepte. La reestructuració del servei comporta que el ministeri de Cultura matingui el departament de Política Lingüística, que dirigeix Joan Sans, i que incorpori la nova àrea de la Llengua Catalana, que estarà dirigida per Joan Ramon Marina.
Els canvis els van presentar ahir la ministra Gelabert i el titular de la cartera d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, que van coincidir a assenyalar que el que es busca és optimitzar els recursos de l’administració, així com generar noves sinergies de col·laboració amb la societat andorrana amb l’objectiu de millorar l’ús del català, així com protegir la llengua, promocionar-la i difondre-la tant en l’àmbit nacional com internacional.
Educació reformarà el departament de Formació Professional i Recursos Educatius, que incorporarà una nova àrea de Formació d’Adults, i vint dels seus treballadors passaran a dependre del ministeri de Cultura dins de l’àrea de Llengua Catalana.
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477