Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Atraccions turístiques

Denúncia per accident a la tirolina

Una dona de 53 anys pateix lesions vertebrals i al glutis en topar amb les escales que es col·loquen per ajudar a baixar del giny
Vista del carro de ferro amb les escales que ajuden a baixar els usuaris de la tirolina de Naturlandia.

Una turista denuncia Naturlandia per un accident a la tirolina

Vista del carro de ferro amb les escales que ajuden a baixar els usuaris de la tirolina de Naturlandia.

Xavier Pujol
Actualitzada 31/08/2016 a les 19:20
El parc temàtic de Naturlandia suma una nova denúncia per un accident a les seves instal·lacions. Aquesta vegada, però, l’atracció protagonista no és el Tobotronc, sinó la tirolina que surt d’un dels extrems de l’Airtrekk. Una dona de 53 anys, veïna de Sant Boi de Llobregat, va patir un accident dilluns al migdia que li va provocar ferides al glutis (porta 26 punts de sutura) i una fractura vertebral. Segons va relatar ella mateixa al Diari, l’incident va tenir lloc per “una negligència dels treballadors del parc”.

De fet, en la declaració d’accident que es va fer per dur a terme els tràmits corresponents amb la companyia asseguradora del parc, s’admet que es va tractar d’un error d’un dels empleats. I és que la dona va topar amb una estructura de ferro que un treballador, de manera manual, col·loca al punt d’arribada per facilitar als usuaris que puguin baixar de la tirolina i que en el moment del descens hauria d’estar apartada. “El noi [...] s’ha descuidat el carro de desembarcament enmig de la línia”, cita l’explicació de les causes en la declaració d’accident [vegeu peça complementària]. Per tot plegat ahir la víctima va tramitar la denúncia davant la policia i va assegurar que anirien “fins al final” perquè el parc assumeixi les responsabilitats que li pertoquen.



Tempesta
La víctima, Asunción Jiménez, considera que la tempesta que es va produir pocs minuts després que ella baixés per la tirolina té part de culpa en l’accident. “Per l’emissora vaig sentir que els treballadors es comunicaven i parlaven de la tempesta, però el noi va dir que encara era lluny i que per tant hi havia temps de baixar”, va indicar. No obstant això, apunta que “és possible que amb les presses per fer baixar tota la gent que hi havia es despistessin i s’oblidessin d’apartar el carro”. Abans que ella havia baixat el seu fill, que va presenciar l’accident des de terra, mentre que després el seu marit en va ser testimoni des del punt de sortida on s’esperava per llançar-se per la tirolina.

Del moment de l’accident recorda que “vaig veure el perill, que hi toparia, i vaig tenir el reflex d’aixecar les cames. Si no, no sé què hauria passat. M’hauria pogut matar”. Després, indica, “li vaig preguntar al noi què havia passat, però no deia res. I el sanitari que em va atendre ens va dir que havia estat un error humà”.

Jiménez es va mostrar molt crítica amb l’actuació dels responsables de Naturlandia. “Ningú s’ha presentat ni s’ha interessat per saber del meu estat i tampoc es fan càrrec del meu trasllat amb ambulància cap a l’hospital de Barcelona”, va relatar, afegint que “per sort tinc una assegurança que m’han dit que ho assumiran i que després ja es reclamarà al parc”.

D’altra banda, també considera que les mesures de seguretat de l’atracció no són suficients. “No és possible que un parc estigui amb aquestes condicions. Ahir [dilluns per al lector] em va passar a mi, però pot passar a qualsevol nen que hi vagi. No hi ha cap tipus de seguretat”, va lamentar. I és que després de l’incident han estat coneixedors de la llista d’accidents que acumula el parc, sobretot en el Tobotronc. “Si tants accidents hi ha, que les autoritats hi posin mà, perquè no és normal”, va reclamar.

Asunción Jiménez i la seva família van arribar diumenge al país per fer una estada de tres dies. “Sempre mirem què podem fer i vam pensar que podia estar bé passar pel parc”, explica, indicant que “mai acostumo a pujar enlloc, però al nen li feia gràcia i vam decidir que hi baixaríem els tres. Maleïda l’hora en què ho vaig decidir”. Ahir a la tarda va ser traslladada a Barcelona i tal com va explicar, presentaran tota la documentació referent a l’accident i la denúncia al seu advocant per fer-ne el seguiment.
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts