Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
sistema financer

López referma la necessitat que Bartumeu comparegui en seu parlamentària

El conseller general del PS reclama que l'ex advocat "expliqui el mateix que ha exposat a diverses ràdios catalanes"
Pere López intervenint al Consell General.

Pere López intervenint al Consell General.

Pere López intervenint al Consell General.

Fernando Galindo
Actualitzada 31/08/2016 a les 18:02
Pere López ha respós avui a Jaume Bartumeu a les declaracions que l'ex cap de Govern va fer ahir sobre el conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS). López ha demanat que l'ex advocat dels màxims accionistes de BPA comparegui davant la comissió especial del Consell General per aclarir ls presumptes pressions i amenaces per part de les autoritats espanyoles denunciades pels empresaris. El socialdemòcrata ha deixat clar que, en cap cas, s'està demanant que el lletrat trenqui el secret professional, ja que només es reclama que "expliqui en seu parlamentària exactament el mateix que ha anat exposant a diferents ràdios espanyoles i catalanes". 

López ha tornat a defensar que, vistes les informacions aparegudes els darrers dies, arran de la declaració a la Batllia dels germans Cierco, "calen aclariments per vàries de les parts implicades en l’afer", inclòs el mateix Govern i, també, Bartumeu. En aquest sentit, el conseller general ha recordat que l’advocat ha estat entrevistat a diferents mitjans estrangers i "no ha tingut cap problema" en relatar com s’haurien produït aquestes pressions i com es van posar en coneixement de l’executiu. “Entenem que fent aquestes declaracions no ha traït el secret professional”, ha afirmat el parlamentari socialdemòcrata, tot recordant a la vegada que “són punyents i posen el Govern i el país en una situació delicada”.

El president del grup mixt al Consell General ha recordat que ja fa dies que la petició es va fer i que la postura de la formació no ha canviat. “Això va en la línia del que hem demanat des del primer dia. Ens han ocultat una sèrie d’informacions i qui ho ha fet té l’obligació de comparèixer”, ha demanat, tot avisant que “els fets poden arribar a esdevenir realment greus”. Per això, “cal que es donin explicacions” i, ha remarcat que “només hi ha un lloc per fer-ho”. Així, ha assegurat, “és una qüestió d’alta política i ha de ser al Consell General”.

En relació a les declaracions en roda de premsa fetes per Bartumeu, López ha comentat que poden tenir l’objectiu de no acceptar anar al Consell General: “Sembla que el que va fer ahir és un exercici perquè vol evitar comparèixer, el que seria un menysteniment pels ciutadans andorrans que estem patint la crisi”. El conseller general ha avisat que negar-se a presentar-se davant la comissió especial seria un fet, al seu entendre, molt preocupant. “Explicar tota una sèrie de qüestions a ràdios catalans i, després, posicionar-se de forma poc col·laboradora a comparèixer al Consell General ho trobaria greu”, ha manifestat el parlamentari socialdemòcrata.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477