Relacions transfrontereres

Batalla es reunirà “aviat” amb Alcobé i Camp per potenciar la comercialització de l'aeroport

Batalla es reunirà “aviat” amb Alcobé i Camp per potenciar la comercialització de l'aeroportSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, es reunirà “aviat” amb els ministres d’Administracions Públiques, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, i de Comerç i Turisme, Francesc Camp, per tal de donar un impuls a les instal·lacions de l’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell. “L’aeroport és l’assignatura pendent, sobretot per consolidar l’aviació comercial”, va explicar Batalla en declaracions al Diari després de reunir-se ahir al matí amb el cap de Govern, Toni Martí. En aquest sentit va indicar que “la infraestructura està pràcticament resolta, ens falta més el vessant de la comercialització”.

Aquesta, però, no va ser l’única qüestió que es va tractar durant la trobada amb el cap de Govern, sinó que es va aprofitar per fer un repàs de diverses qüestions d’interès mutu com la possible candidatura conjunta entre Andorra, França i Espanya per reconèixer la catedral de la Seu d’Urgell, el castell de Foix, la Casa de la Vall i el romànic d’Andorra com a elements principals candidats a esdevenir patrimoni de la humanitat de la Unesco. En aquest cas, Batalla va detallar que s’està duent a terme “el treball en l’àmbit tècnic”, però que encara queda recorregut per endavant, de manera que va preferir mantenir la discreció “i quan hi hagi novetats ja les anunciarem de manera conjunta”.

Els dos polítics també van parlar de la gestió transfronterera de residus, que permetria tractar a Andorra residus procedents de l’Alt Urgell, si bé es va indicar que no hi ha novetats. Per últim, en la trobada d’ahir al matí també es van avaluar els avenços duts a terme pel que fa a la situació dels treballadors fronterers. Martí va destacar les formacions que fa Immigració a la Seu i no va descartar una col·laboració futura amb el servei d’ocupació català.

tracking