Treball

La Seu d'Urgell forma funcionaris per assessorar els fronterers

L’ajuntament descarta definitivament obrir una oficina per resoldre els dubtes dels treballadors

La Seu d'Urgell forma funcionaris per assessorar els fronterersArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha finalitzat la formació als tècnics de l’ajuntament, del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i del servei de Joventut perquè puguin assessorar les persones interessades a treballar a Andorra com a fronterers i els que ja ho fan en totes les qüestions relacionades amb la tramitació laboral. Ho va explicar ahir en declaracions al Diari la regidora de Treball Fronterer de l’ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, que va confirmar que el consistori descarta de manera definitiva obrir una oficina fixa per resoldre els dubtes dels treballadors. Malgrat que l’ajuntament va aprovar a inici d’any una moció que instava al Govern a crear aquest espai permanent, Font va indicar que “no té cap sentit tenir una oficina fixa pel volum que tenim de treballadors fronterers”.

Des de la Seu d’Urgell s’ha optat per aquesta fórmula, ja que consideren que no és viable un espai obert vuit hores al dia i sí poder comptar amb tècnics que a més de la seva feina habitual puguin assessorar les persones que puntualment s’arribin a l’ajuntament o al Consell Comarcal per demanar assessorament.

Al setembre, la regidoria demanarà una reunió amb el departament de Treball del Govern amb l’objectiu d’agilitzar l’arribada de demandes de feina des d’Andor­ra, ja que es considera que ara mateix moltes no surten del Principat. També volen tancar un acord amb l’Oficina de Treball de la Generalitat a la Seu perquè publiciti aquestes ofertes de treball entre els ciutadans de la comarca que s’apropin en recerca de feina.

D’altra banda, des de l’ajuntament de la Seu d’Urgell s’ha descartat definitivament que es pugui donar compliment a una de les demandes realitzades al servei d’Immigració. En aquest cas, des del consistori es volia facilitar els tràmits als demandants de feina de l’Alt Urgell intentant que no s’haguessin de desplaçar fins a Andorra per realitzar-los.

tracking