economia

Turisme demana a la policia més controls per verificar la inscripció al ROAT

El ministeri ha constatat que hi ha establiments que no estan inscrivint tots els clients al registre

El cap d'Àrea de Planificació turística i econòmica, Sergi Nadal.ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Turisme i Comerç ha constatat que la inscripció dels clients al Registre d'Ocupació d'Allotjaments Turístics (ROAT) no s'està fent de la manera correcta. Segons les dades que tenen, sembla que hi ha establiments que no estan inscrivint tots els seus clients. És per això que, tal com posa en relleu el cap de l'Àrea de Planificació Turística i Econòmica, Sergi Nadal, s'ha demanat a la policia que s'intensifiquin els controls per saber "si es donen les dades de tots els clients o només d'una part".

Els establiments turístics del país tenen l'obligació d'inscriure les dades dels clients al Registre d'Ocupació d'Allotjaments Turístics (ROAT) i malgrat que el compliment d'aquesta obligació sí que s'està donant de manera majoritària, des del Ministeri de Turisme i Comerç s'ha constatat que no s'estan inscrivint, però, tots els clients.

Així, tal com remarca el cap de l'Àrea de Planificació Turística i Econòmica, Sergi Nadal, les dades d'aquest registre no coincideixen amb d'altres com poden ser les d'entrada de turistes amb les que treballa Estadística i per aquest motiu se sospita que els establiments no estan inscrivint tots els clients que tenen als seus allotjaments, motiu pel qual cosa han demanat a la policia que es facin uns controls "més exhaustius" per saber del cert "si es donen les dades de tots els clients o només d'una part".

El fet que no s'estiguin entrant en aquest registre les dades de tots els turistes pot venir donat, tal com destaca Nadal fent referència a les queixes del sector, "per la manca de recursos", però recorda que és una obligació que han de complir i insisteix en la seva importància per una qüestió de seguretat. També comenta que s'han imposat sancions a propietaris quan s'ha comprovat que no han dut a terme aquest registre en les condicions establertes.

tracking