Seguretat social

La CASS abona la mateixa comissió per la gestió del fons des de fa anys

El percentatge que abona la CASS se situa al voltant d’un 0,30 des del 2009

La CASS convoca concursos per fer fixes 5 places eventualsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió que abona la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) per la gestió del fons de pensions es manté invariable des de fa anys. Els números als quals ha tingut accés el Diari indiquen que des del 2009 fins ara el percentatge s’ha mantingut força estable ja que aquell any va ser del 0,3% i el 2015 va ser del 0,33%, exactament la mateixa quantitat que el 2010. En xifres exactes es registra una diferència substancial perquè el capital de fons ha anat creixent progressivament d’un exercici a un altre.

Fonts properes a la CASS ressalten així que no hi ha hagut un increment en la quantia de les comissions, tal com havia denunciat el conseller socialdemòcrata Pere López, i que s’abona la mateixa xifra que quan ell era ministre en els exercicis del 2009 i 2010. La diferència, apunten les fonts, és que només es donava una xifra parcial de la gestió i no la total que s’abona, i que ha d’incloure tant la comissió de custòdia com la de transaccions.

Les dades indiquen que durant el 2009 la CASS va pagar 1,797 milions d’euros per la gestió de gairebé 609 milions d’euros que s’acumulaven aleshores en el fons per abonar les pensions dels afiliats. Un any més tard l’import va arribar als 2,169 milions cor­responents al 0,33% de comissió que es va aplicar a la gestió dels 651 milions que hi havia en aquell moment a la branca de jubilació de la Seguretat Social.

L’increment dels fons a gestionar ha donat com a resultat que el 2015 la comissió del 0,33% hagi representant 3,13 milions del total de prop de 959 milions que es registrava per fer front a la jubilació dels assegurats. L’any abans, el capital total invertit superava lleugerament els 925 milions i l’aplicació de la comissió vigent en aquell moment va ser del 0,29% i va suposar 2,7 milions d’euros, segons la informació de l’evolució de la gestió del fons.

tracking