Política

Gilbert Saboya reitera l'“extrema confiança” amb l'executiu espanyol

El titular d’Exteriors assegura que mai van rebre pressions de l’executiu de Rajoy

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va reiterar ahir a la presentació del programa de la Universitat d’Estiu que el Govern sempre ha tingut amb l’executiu espanyol una “relació d’extrema confiança”. Les declaracions s’emmarquen en el context de la denúncia que el màxim accionista de BPA, Higini Cierco, va expressar la setmana passada davant la batlle Mingorance en què assegurava haver rebut pressions d’alts comandaments policials espanyols per filtrar dades de polítics independentistes catalans.

Saboya també va incidir en el fet que des de l’executiu mai han rebut pressions per part del govern del Partit Popular “en un entorn en què hi ha hagut unes negociacions molt importants, com el CDI” i “en un entorn delicat perquè hi havia hagut el cas Pujol”. A més va especificar que a les reunions que tant els respectius caps de govern com els ministres d’ambdós països “mai hi ha hagut cap altra cosa que el respecte més absolut del govern espanyol cap a les autoritats andorranes”.

D’altra banda, preguntat per les declaracions del conseller de Cultura català, Santi Vila, en les quals denunciava la passivitat de les autoritats espanyoles davant les suposades pressions als Cierco, Saboya va apel·lar a la “prudència i responsabilitat” i va assegurar que “la Justícia andor­rana gaudeix de tota la confiança per part del Govern” i que no tenen “perquè jutjar cap mena de conclusió d’unes declaracions que s’han fet”. A més, va apuntar que “no s’han de desviar els focus d’atenció” del que és la causa general de BPA, en referència al “blanqueig de diners”.

Notícia relacionada: Cierco no va denunciar “per por”

Gilbert Saboya reitera l'“extrema confiança” amb l'executiu espanyol

tracking