tribunals

La batlle processa 24 directius i gestors en el 'cas BPA'

Canòlic Mignorance proposa arxivar la causa contra Higini i Ramon Cierco i set inculpats més

Els Cierco declaren que BPA sempre va actuar sota l'empara legalXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La batlle instructora del ‘cas BPA’, Canòlic Mingorance,ha comunicatavui que processarà24 directius i gestors de l'entitat bancària per la presumpta implicacióen la causaper blanqueig de capitals. Per altra banda, la instructoraha proposatal Tribunal de Cortsarxivar definitivament la causacontra nou inculpats, entre els quals s'hi troben els accionistes majoritaris de BPA, Higinii Ramon Cierco per "manca de proves", tal i com ha informat el Grup Cierco.

Mignorance ha donat d'aquesta manera la seva investigaciódel 'cas BPA'per finalitzada. Les defenses tenenara 15 dies de termini per sol·licitar, si ho creuen oportú, noves diligènciesabans de tancar definitivament la instrucció i que l'afer passi al Tribunal de Corts per donar pas al judici.

El Grup Ciercoha valorat"positivament" la decisió de la batlle d’arxivar la causa en relació alsaccionistes majoritaris de BPA però ha indicat que"es continuarà treballant per demostrar completament que BPAsempre va operar seguint la legalitat i la normativa vigent en cada moment al Principat". En aquestsentit, el Grup Cierco"manté el convenciment de la innocència de tots i cadascun dels treballadorsdel banc, hagin estat processats o no".

D'altra banda, la batlle instructora també ha notificat el desglòs de dues noves causes arran de les declaracionsde dijous: d’una banda s’envia al torn ordinari d’instrucció penal la denúncia feta per Higini Ciercoen relació a les coaccions i amenaces rebudes. D’altra banda, la batllia que fins ara instruïa lapresumpta revelació de secrets bancaris en relació al ‘cas Pujol’ rebrà nova informació per part dela instructora del ‘cas BPA’ arran de les mateixes declaracions d’Higini Cierco.

Els Cierco declaren que BPA sempre va actuar sota l'empara legal

tracking