telecomunicacions

Andorra Telecom presentarà una denúncia contra els 'hackers'

La parapública ha indicat que l'atac d'aquest matí ha tingut una metodologia diferent a la resta

Andorra Telecom pagarà vint euros als afectatsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segueixen els atacs contra Andorra Telecom. Al llarg del matí s'han produïttalls en els seveis d'Internet i de telefònia3G i 4g, tal i com ha informat la pròpia empresa de telecomunicacions. Novament, han estat els 'hackers' els que han provocat aquesta avària dels servidors. "Avís. Estem patint atacs de hckaers contra diversos servidorsandorrans", ha explicat Andorra Telecom en un missatge ala xarxa social. "Aquests atacs estant provocant una degradació i talls puntuals en els serveis d'Internet i de telefonia 3G i 4G. Disculpin les molèsties", han afegit en un segon missatge.

Més endavant, l'empresa de telecomunicacions ha enviat un comunicat per clarificarel que ha succeït. "Adiferència dels atacs produïts aprincipis d’estiu, en aquest cas la metodologia ha estat diferent. En lloc d’unde gran dimensió contra una única adreça se n’han produït de múltiples i selectius contra adreces d’AndorraTelecom amb diverses modalitats", ha indicat en aquest comunicat. La totalitat dels serveis han quedat restablertsa un quart de tres de la tarda, un cop mitigats els atacs dels 'hackers'.

El director de Relacions amb el Client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, ha explicat que resulta molt difícil deprecisar el nombre de clients afectats pels talls ja que l’atac s’ha perllongat al llarg del matí però no ha estatuniforme. Vilana ha demanat disculpes als usuaris de la parapública i ha recordat que "ens trobem en unasituació d’alerta a causa dels atacs externs contra servidors o la xarxa".

Andorra Telecom ha informat queprocedirà a presentar una denúncia a la policia andorrana contra els pirates informàtics,que han efectuat al llarg del matí múltiples onades d’atacs.

Els serveis tècnics d’Andorra Telecom "mantenenla supervisió" de la xarxa davant el risc que es produeixin nousatacs i "insta" als clients a informar sobre qualsevol"disfunció en el servei".

tracking