Política

Liberals “agraeix” l'oportunitat de pacte en salut

SDP considera que el text presentat per Govern entra poc en detalls i s’haurien de precisar algunes actuacions

Liberals “agraeix” l'oportunitat de pacte en salutXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals d’Andorra ha mostrat el seu “agraïment” per l’oferiment de l’executiu de pacte d’Estat per a la reforma del sistema sanitari. Tres setmanes després de la compareixença del titular en salut, Carles Álvarez Marfany, la formació valora positivament l’oferta.

La consellera general dels liberals, Judith Pallarés, no ha volgut entrar en detalls. “Com a grup parlamentari encara no s’ha entrat en l’anàlisi”, explica, tot afegint que “no estem en condicions de dir si l’acceptem o no”. La formació preveu poder prendre una decisió al setembre, un cop s’examini al detall el text i se’n faci un debat intern en el si del grup parlamentari. La consellera, però, en destaca el fet que el ministre de Salut “s’hagi ofert per si trobem que hi ha alguna cosa a discutir i retocar”.

Des de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) i després d’una primera lectura, el conseller general Víctor Naudi assenyala que “de moment sembla insuficient i poc sòlid”. Tot i que reconeix que és aviat per fer-ne una “valoració profunda”, reconeix que hi ha alguns aspectes “en els que reclamarem més precisió”. Posa com a exemple actuacions que considera prioritàries, com és el cas “del metge referent o la història clínica compartida. Tot plegat encara caldria detallar-ho una mica”.

Per la seva part, el Partit Socialdemòcrata (PS) han preferit no fer-ne cap valoració en espera de l’estudi dins de la formació.

Després de comparèixer a la comissió legislativa de Salut per presentar els eixos de la reforma sanitària als consellers generals i obrir la porta a un acord, Álvarez Marfany té intenció de reunir-se al setembre amb les formacions polítiques de la Cambra per recollir les aportacions i saber si voldrien formar part del pacte. Els principals eixos de la reforma del sistema sanitari són que mantindrà la lliure elecció i entrada a l’atenció especialitzada però penalitzarà el pacient en el copagament. A més, el nou model prioritzarà l’accés al sistema pel metge de capçalera que serà qui derivi el malalt.

tracking