Mobilitat

Entra en funcionament la nova rotonda d'accés a la Seu d'Urgell des de Castellciutat

Entra en funcionament la nova rotonda d'accés a la Seu d'Urgell des de CastellciutatC.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona de les rotondes de la carretera N-260, a l’entrada a la Seu d’Urgell des de Castellciutat, ja està operativa. Amb ella, el ministeri de Foment pretén millorar la seguretat a l’entrada del polígon industrial de Lleteries. Els treballs, que encaren la recta final, hauran d’estar completament enllestits a principis del proper mes de setembre per complir així el termini fixat en el projecte, que era de sis mesos.

La nova rotonda s’ha inaugurat una setmana després que comencés a funcionar el primer dels punts giratoris, que serveix d’accés a Castellciutat i a l’hotel El Castell. Els nous punts giratoris de la carretera N-260 formen part del projecte de millora, que inclou també la construcció d’un mirador sobre la vall del Valira i la població de la Seu, i una vorera que permeti el pas de vianants entre el pont del Valira (davant l’antic càmping) i el camí de Sant Isidre (juntament a l’hotel El Castell). Aquesta part de treballs són els que resten per finalitzar. Per la seva part, la substitució del paviment del pont sobre el riu Valira sí que ja està enllestida.

Els treballs a l’N-260 arriben després d’anys de reivindicació de l’ajuntament de la Seu d’Urgell i dels veïns de la zona, que reclamaven una inversió a aquestes cruïlles, atès que hi ha hagut accidents mortals. Des de la corporació, però, segueixen reivindicant altres millores a l’N-260, com ara el tram Adrall-Canturri, que consideren que presenta un perfil més propi d’una carretera local de muntanya que no pas d’una via nacional.

tracking