Economia

L'IPC es va situar en el -0,9% al juliol, igual que al juny

Els preus van baixar a l’hostaleria, la restauració, els mobles i el vestit

L'IPC es va situar en el -0,9% al juliol, igual que al junyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’índex de preus del consum del mes de juliol va tenir una variació anual negativa del 0,9%, la mateixa reducció que es va registrar al juny, segons les dades facilitades ahir pel departament d’Estadística. Aquestes xifres també constaten que la variació mensual va registrar una disminució del 0,1%. Així mateix, les dades indiquen que, en l’àmbit mensual, els sectors econòmics on els preus van baixar van ser l’hostaleria, la restauració, el sector dels mobles i estris domèstics, l’esbarjo, el vestit i el calçat. En canvi, l’alimentació, la salut, l’ensenyament i els béns i serveis no van patir canvis. Malgrat la tendència general decreixent, els sectors de l’habitatge i dels transports van augmentar.

Concretament, el sector transports va pujar del -3,1% del juny al -2,8% del juliol, un creixement motivat per l’augment de carburants, que va passar del -13,8% als -12,6%. D’altra banda, l’habitatge va passar del -1,6% al -1,3% a conseqüència de l’augment dels combustibles líquids (del -17% al -14,7%). Els sectors que van baixar al juliol van ser el de l’esbarjo (del 0,5% al -1,2%) per la davallada en les variacions dels preus dels viatges turístics; el del vestit i el calçat (del -2,4% al -2,8%) per la caiguda en les variacions dels preus del vestit; el de l’hostaleria (de l’1% al 0,8%) per la baixada del preu del whisky, i finalment el dels mobles (del 0,4% al 0,2%).

Quant als països veïns, l’IPC d’Espanya durant el mes de juliol es va situar en el -0,6%, xifra que suposa un increment positiu del 0,2% respecte al mes de juny, moment en què es va registrar un índex del -0,8%. Pel que fa a l’IPC francès, es va situar en el 0,2%.

tracking