Turisme

L'arribada de turistes va revifar les compres després del pont d'agost

Els comerciants es van mostrar optimistes amb el volum de negoci generat ahir

L'arribada de turistes va revifar les compres després del pont d'agostXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cotxes i més cotxes. Això és el que es van trobar ahir les persones que van intentar entrar al Principat al matí o sortir del país a la tarda. Aquest moviment de persones, segons els comerciants, es va traduir en un increment de les vendes, després que els beneficis no fossin els esperats durant el pont de la Mare de Déu d’Agost.

La cua més densa ahir es va registrar a la frontera del Pas de la Casa amb França, que es va prolongar de 15.45 fins a 18.45 i que va arribar fins als quatre quilòmetres de retenció, segons va informar el servei de Mobilitat.

Al matí també es van formar cues entre les 09.30 i les 13.30 a l’entrada del riu Runer. En la frontera amb el país veí del sud també es va registrar un trànsit dens a la tarda, així com al centre de Sant Julià de Lòria. D’altra banda, a Canillo, sentit baixada, també hi va haver retencions entre les 11.00 i les 13.15 hores.

Una afluència de persones que els comerciants van veure amb bons ulls. Rosa Pascuet, presidenta de l’Associació de Comerciants Riberaygua i Travesseres, es va mostrar optimista amb el volum de negoci que es va generar ahir. “El pont no es va transformar en les vendes que esperàvem, però avui ha estat millor”, va precisar ahir Pascuet. En aquest sentit, va argumentar que “l’agost és molt llarg i és un mes que a vegades tens bons dies i altres no que no tant”, ja que molts cops les vendes depenen de persones que vénen a Andorra a passar el dia de poblacions veïnes com Puigcerdà o la Seu d’Urgell.

De la mateixa manera es va expressar Antoni Miralles, gerent d’Andorra 2000, que va assegurar que el pont hi va haver molta gent, però poques vendes, mentre que el dimarts es va disminuir el nombre de clients. Això, però, va canviar ahir. “Dimarts estàvem preocupats perquè hi havia hagut una baixada important”, va ressaltar Miralles que hi va agregar que ahir van registrar xifres de vendes “per sobre” que altres anys. “L’arribada de gent ha canviat, s’ha revifat i, a més, la gent compra”, va assegurar Miralles.

tracking