Adjudicada la digitalització de fons de l'Arxiu Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els fons documentals conservats a l’Arxiu Nacional seran sotmesos a un treball de digitalització i indexació dins del pla anual de conservació. La tasca correspondrà a l’empresa Dinser a la qual el consell de ministres va decidir ahir adjudicar el concurs internacional que s’havia convocat. Segons la informació facilitada per Govern en un comunicat l’import de l’adjudicació és de 19.100 euros i comporta la digitalització d’unes 60.000 imatges procedents de diferents fons custodiats per l’Arxiu Nacional.

El processament tècnic per a la digitalització dels fons textuals encarregat pel ministeri de Cultura es realitzarà a les instal·lacions de l’Arxiu i la prestació de serveis s’ajustarà a les indicacions i criteris tècnics donats pels responsables de l’Arxiu, segons va especificar el Govern ahir.

El fons que s’haurà de digitalitzar i indexar conté documents de formats i mides diferents entre els que hi ha bifolis, fulls de 62x42 centímetres, enquadernats, en fulls solts o agrupacions del tipus quadernet, entre d’altres. En cada cas s’aplicaran els tractaments més idonis d’acord amb les seves característiques físiques per tal d’impedir el deteriorament dels documents.

tracking