Reportatge

Relliscada sobre gel

El Superior atribueix a la meteorologia l’accident que va patir una dona al carrer i desestima el recurs en què l’afectada demanava responsabilitats al comú.

Relliscada sobre gelFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com a ciutadana de la parròquia [d’Escaldes-Engordany] havia de ser conscient dels perills que la climatologia del Principat genera.” És el que diu la justícia a una veïna escaldenca que el 15 de febrer del 2013 va relliscar en una vorera per culpa d’una placa de gel. La dona, M. S. T., va interposar una demanda jurisdiccional després que el comú declinés la seva sol·licitud d’indemnització per danys i perjudicis en considerar que en la relliscada hi havia hagut responsabilitat administrativa.

La demanda va ser rebutjada pel Tribunal de Batlles el 27 d’octubre del 2015, motiu pel qual l’afectada va decidir presentar un escrit d’apel·lació. Ara el Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs i ha confirmat la sentència judicial, alhora que ha dictaminat que l’actuació de la corporació rebutjant la demanda “és ajustada a dret”. En la sentència, publicada el 16 de juny, el tribunal notifica a la dona que l’incident va tenir lloc “en ple mes de febrer” i que per tant hauria d’“haver adoptat les degudes mesures de cura i precaució que l’estat de la calçada exigien”.

En canvi, tal com recull la sentència, la veïna considerava que el comú hauria d’haver tret el gel que hi havia a la voravia. Argument que la corporació va replicar l’1 de febrer passat al·legant que “no existeix cap mena de responsabilitat administrativa del comú”. De la seva banda, el tribunal afegeix que quan un ciutadà pateix un accident a la via pública la responsabilitat del comú “està condicionada” al fet que no hi hagi un bon manteniment.

tracking