Economia

Crítiques a la legislació d'apartaments turístics

La patronal dels allotjaments per a visitants diu que no s’hi ha inclòs cap de les seves demandes

Crítiques a la legislació d'apartaments turísticsArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic (AEAT), Valérie Lackner, es va mostrar molt crítica amb el ministeri de Turisme i Comerç, al qual va acusar en declaracions al Diari de no haver escoltat el sector a l’hora de legislar sobre els apartaments destinats als visitants. “El text del projecte de llei [que el Govern va fer públic la setmana passada] és el mateix que el de l’esborrany que ens van presentar a l’abril”, va lamentar Lackner, que hi va afegir que “no s’ha tingut en compte gairebé cap de les nostres aportacions”. Des de la patronal dels apartaments turístics també es lamenta la data escollida pel ministeri (dijous de la setmana passada) per fer la presentació. “Estem desconcertats amb la manera d’actuar del Govern. La data de la presentació ha estat molt desafortunada”, va assenyalar la presidenta. L’associació també critica el fet que des del ministeri se’ls va assegurar que el text definitiu del projecte de llei no estaria enllestit fins a final de setembre. “No sabem si es tracta de la versió definitiva.”

Segons Lackner, l’únic que s’ha tingut en compte de les aportacions realitzades ha estat reservar una partida en el pressupost del 2017 per ajudar els propietaris d’allotjaments turístics a realitzar el canvi d’usos previstos, ja que deixaran de ser habitatges residencials per passar a ser turístics.

Al setembre, l’associació, la Unió Hotelera, la Confederació Empresarial i les agències de viatges reuniran la taula de treball per decidir els futurs passos a realitzar amb el ministeri.

tracking