Turisme

L'Skål Club proposa un carril bus des de la Seu

El president de l’entitat creu que agilitzaria l’entrada al país i faria més rendible l’aeroport

L'Skål Club proposa un carril bus des de la SeuARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Skål Club Andor­ra, Albert Puente, aposta per construir un carril bus entre la Seu d’Urgell i el Principat per evitar que els turistes que puguin arribar a l’aeroport alturgellenc hagin de fer cues els dies que es col·lapsa l’accés al país per carretera. “L’aeroport de la Seu pot aportar molt quan estigui ben definit. Però té un handicap: quan viatges vols arribar ràpid i per això agafes un avió, i llavors arribes a la Seu i tens cues per passar la duana, tant en sentit pujada com baixada, i uns tràmits per fer”, va indicar Puente en declaracions al Diari. “Si comences a sumar el temps abans de sortir, el vol i després l’autocar per anar a Andorra, no té sentit”, hi va afegir. I és per això, va dir, que “hem d’anar a buscar solucions i idees”.

Una d’elles, va explicar, passaria per aquest carril bus. “Si tenim un carril bus des d’Andorra la Vella fins a Sant Julià, per què no pots obrir un carril específic per a autobusos des de la Seu d’Urgell fins a Andorra?”, es va preguntar. Segons el president de l’entitat, “fomentaries el transport públic, ja que si tu fas cua i veus passar el bus, la propera preferiràs venir amb bus”. Tampoc ho veu complicat d’aconseguir. “Al final és tenir una mica d’idea i parlar amb autoritats que segur que entenen que és un avantatge per a tots.”

Puente va posar un exemple d’aquesta bona voluntat. “Abans, quan un usuari pujava a l’autobús sabia que tenia un 90% de possibilitats que a la frontera li demanessin la documentació. Ara, com que les empreses tenen l’obligació de tenir dades dels compradors del bitllet, les envies abans que surti el bus i així fas filtre. Si busques algú vas directe a aquella persona”, va recordar. “I parlo de la frontera, no de la duana, que allà ja saps que has de parar, però el tràmit de frontera ja l’hem agilitzat. La policia sap qui viatja i aquest autobús ja no s’atura”, hi va afegir.

tracking