Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
entitats

Unicef Andorra destina 406.000 euros a projectes sobre el terreny i emergències el 2015

L'entitat té projectes a la República Centre Africana, a la República del Congo i al Camerun i ha fet campanyes a Vanuatu, per l'ebola i per als desplaçats pel conflicte a Síria
L'entitat té projectes al Camerún, a la República del Congo i a la República Centreafricana

L'entitat té projectes al Camerún, a la República del Congo i a la República Centreafricana

L'entitat té projectes al Camerún, a la República del Congo i a la República Centreafricana

Unicef Andorra
Actualitzada 09/08/2016 a les 18:21
Unicef Andorra ha fet pública la memòria d'activitats corresponent al 2015, en la qual desglossa els ingressos i la destinació que en va fer dels fons de què disposava. Dels 530.929,70 euros (515.929,70 provinents d’ingressos i 15.000 provinents de fons propis) que va ingressar, en va destinar 406.247,67  a projectes sobre el terreny i emergències i 124.682,03 per a programes de sensibilització a Andorra i despeses de funcionament. El total d’ingressos es distribueixen de la manera següent: el 51% corresponen a les aportacions de socis i donants privats i altres entitats no lucratives; el 23% provenen dels convenis signats amb les empreses aliades; el 10% s’obté pels actes de recaptació; el 8% procedeix de la Plataforma d’ONG per a les campanyes d’emergència, i el 8% correspon a subvencions públiques.

Pel que fa a la utilització dels fons, el 84% s’ha destinat als projectes i programes finançats pel Comitè. D’aquests fons, un 91% s’ha destinat als projectes a la República Centre Africana, República del Congo i Camerun i a les campanyes d’emergència obertes conjuntament amb la Plataforma d’ONG d’Andorra (Vanuatu, Ebola i desplaçats pel conflicte a Síria). El 9% restant s’ha invertit en les programes de sensibilització, advocacia i comunicació a Andorra. Finalment, el 16% restant s’ha destinat a les despeses de funcionament que inclouen la gestió i l’administració i la recaptació i presència social.

Quant als projectes, l'entitat afirma que més de 33.000 infants i famílies de la República del Congo han pogut tenir accés a l’educació i els serveis de salut i més de 88.000 adolescents i joves al Camerun s’han beneficiat de campanyes per prevenir o tractar el VIH i la Sida. A més l'entitat a començat a col·laborar en un programa de suport als infants alliberats pels grups armats a la República Centre Africana amb l’objectiu d’arribar a més de 3.000 infants i adolescents. També s'ha donat resposta a les emergències del terratrèmol al Nepal, al tifó a Vanuatu, a l’epidèmia de l’Ebola i als desplaçats pels conflicte a Síria gràcies a la Plataforma d’ONG d’Andorra.

L'entitat indica que tanca el 2015 amb una referència clau que marcarà el seu treball: els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que han de configurar l'agenda per a tots els actors polítics, econòmics i socials durant els pròxims 15 anys. Així, es mostra optimista en assenyalar l'any 2030 com a data per eradicar la pobresa infantii i s'han fixat 169 metes en les que la infància és protagonista. Els últims mesos -afirma Unicef Andorra- han estat també molt intensos en el treball de sensibilització a Andorra, on el comitè andorrà treballa per aconseguir un model de país amic de la infància a través dels projectes, entre d’altres, de les Parròquies Amigues de la Infància, l’Observatori de la Infància a Andorra i Vers un pacte per a la infància.
  • #1 Consciencia
    (09/08/16 19:06)

    Al món hi ha uns mil milions de persones que amb prou feines aconsegueixen l'alimentació necessària per portar una vida saludable, la tendència és que cada 10 anys hi ha més fam, més misèria i desigualtat en tots els niveles.Cada any desapareixen només a Europa 250.000 nens, el tràfic d'òrgans és un negoci a l'alça, com també és un negoci Unicef .... Les ONG van començar a proliferar a finals dels 80 i el seu auge es va donar en la dècada dels 90, amb l'esnobisme de la "postmodernitat" . Avui són enormes estructures empresarials del pitjor capitalisme salvatge, el mateix que porta al món a la pobresa.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477