Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Successos

Robaven cotxes copiant les ones de les claus

Els arrestats reproduïen amb un dispositiu les freqüències que emeten els comandaments
“Empraven una tecnologia moderna”, així va definir la policia el sistema que utilitzaven tres ucraïnesos, no residents, que van perpetrar diversos furts en cotxes que estaven al Principat. En concret, tenien un dispositiu electrònic que permetia escanejar i reproduir les freqüències que emeten les claus que tanquen i obren el cotxe electrònicament, va informar la policia.
A principi de juliol, els agents es van adonar que es reproduïa un mateix patró en robatoris dins de cotxes. Els propietaris havien tancat degudament els vehicles amb el comandament a distància, però durant la seva absència es cometien els furts. El que va alertar
  • #4 pepe.
    (09/08/16 12:38)

    je, estos se pensaban q esto Andorra es como España o Francia, donde por estas cosas no pasa nada, ahora a ver si los meten un par de años como mínimo en la comella o como mínimo q los echen a patadas, o mejor, q los echen a patadas después de q se pasen un par de años en el hotel rejas. ¿Y q permiso de residencia tenían estos ladrones?

    Respondre
  • #3 jordi
    (09/08/16 09:52)

    xavi va dir..
    Xavi, fa 15 anys les claus es podien copiar amb un simple scanner comprat a qualsevol botiga. Avui dia els cotxes, i fins i tot els garatges porten sistemes que fan que una simple copia no sigui viable. Basicament, la clau mai envia 2 vegades el mateix codi i el receptor no admet dues vegades el mateix codi. Com s'ho fan ara? Simplement intercepten el codi de la clau al mateix temps que fan un soroll electromagnetic per evitar que el receptor la pugui escoltar, així els lladres tenen un codi bo. El propietari en veure que no tanca el cotxe, li torna a donar al boto i la segona vegada ja ha pogut tancar, però el lladre ja te un codi a la butxaca per poder obrir el cotxe... És fàcil de dir, però cal molta tecnologia per fer-ho.

    Respondre
  • #2 xavi
    (09/08/16 08:42)

    de la mateixa manera hem van robar dues vegades coses del meu cotxe a Barcelona fa 15 anys a prop del Poble Espanyol. No habien traces d'efracció i jo habia tancat bé el cotxe. Es una tecnica tan vella com la existencia dels mandos a distancia.

    Respondre
  • #1 Bona feina
    (09/08/16 08:04)

    Bona feina feta per la Policia. Felicitats.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477