Estudi

Andorra, líder mundial en turistes per habitant

El Principat acull més de 33 visitants que fan nit per cada ciutadà, nou més que el segon (Macau)

Sant Joan porta turistesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França és el país que més turistes acull anualment, superant els 84 milions d’habitants. I Espanya el tercer amb 65 (enmig queden els Estats Units amb 75). Precisament enmig dels dos grans gegants del turisme mundial Andor­ra s’ha situat com l’Estat del món amb més turistes per habitant, segons un estudi realitzat per The Telegraph. Cal tenir en compte que les dades s’han analitzat sobre la base dels visitants que fan nit al país. Per això Andorra se situa en 2,36 milions de turistes per a 70.000 habitants. Cal tenir en compte que si se sumen els visitants que fan nit i els que marxen el mateix dia la xifra global turística supera els set milions. L’estudi, però, no preveu els visitants d’un sol dia com a turistes.

Andorra compta amb 33,5 turistes per habitant (les dades utilitzades són del 2014, però les actuals són similars) i lidera la classificació per davant de Macau. L’excolònia portuguesa, famosa per acollir el principal nucli del joc a l’Àsia, arriba als 24,7 turistes per habitant. En realitat Macau rep molts milions de turistes més que Andorra, sent un ter­ritori molt més petit (30,3 quilòmetres quadrats), però es tracta del territori més dens del món (22.000 habitants per quilòmetre quadrat), que fa que en un petit espai hi convisquin 650.000 persones amb 16,5 milions de turistes anuals. L’explicació del fenomen, però, passa perquè és l’únic territori xinès on els casinos estan autoritzats i la immensa majoria dels turistes van a Macau per poder jugar.

Moltes illes

La major part dels deu destins amb més turistes per habitant són illes. Només dos (Andorra i Mònaco –Macau és una illa convertida artificialment en península–) es troben en territori continental. Entre el tercer i el cinquè lloc de la classificació es troben territoris molt similars: illes amb un clima agradable, platges de sorra blanca, poc territori i pocs habitants. Illes Verges Britàniques, Illes Turks i Caicos i Aruba. Mònaco és la sisena. I la resta torna al mateix perfil, excepte per l’aparició de Bahrain, a la costa oest del golf pèrsic. Allà ja hi viuen 1,33 milions de persones i s’ha convertit en un dels destins de moda del turisme d’alt standing dels últims anys.

Però entre els deus països hi ha diferències numèriques molt importants. Andorra es troba molt per sobre, excepte respecte a Macau. Així, si el Principat rep 33,5 turistes per habitant, el tercer país del rànquing (Illes Verges Britàniques) se situa en 12. I la resta de la llista oscil·la entre set i deu. Significa que Andorra triplica la majoria i fins i tot gairebé quintuplica el desè classificat.

tracking