Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
col·laboració

La llei de cooperació advoca per impulsar mancomunitats en aspectes com cultura o esport

Per a la mobilitat del personal caldrà la consulta de la Comissió Consultiva quan hi hagi implicat el Govern
Una actuació de l'Esbart de les Valls del Nord en una imatge d'arxiu

Una actuació de l'Esbart de les Valls del Nord

Una actuació de l'Esbart de les Valls del Nord en una imatge d'arxiu

ANA
Actualitzada 05/08/2016 a les 12:46
El projecte de Llei qualificada de col·laboració entre l'Administració General i els comuns estableix la possibilitat que els comuns creïn mancomunitats de serveis i especialment, tal com s'especifica, en matèria d'aigües, enllumenat o neteja pública i escombreries, on ja hi ha aquesta col·laboració, de fet, i també en altres qüestions com ara cultura o esport. El text, que ha estat publicat al Butlletí del Consell General, també estableix que per a la mobilitat del personal caldrà la consulta de la Comissió Consultiva quan hi hagi implicat el Govern.

El projecte de Llei qualificada de col·laboració entre l'Administració General i els comuns determina que "un mètode de gran interès" per assegurar la cooperació entre els comuns i altres corporacions locals i permetre l'optimització de recursos és la mancomunitat de serveis. Així, el text preveu aquesta fórmula de cooperació, totalment voluntària, regula la creació d'aquestes mancomunitats i especifica que són especialment interessants en matèria d'aigües, enllumenat públic, sanejament i clavegueram o neteja pública, que de fet ja es donen, i en parla d'altres com trànsit, circulació, cultura i esport.

També es determina que un altre dels instruments principals que es poden utilitzar per potenciar la col·laboració entre l'Administració General i els comuns i les altres administracions públiques, i entre els mateixos comuns, és "el dels convenis de col·laboració" i en regula el procediment, el contingut, els efectes i el control dels convenis.

Un altre aspecte que també es regula, tal com ja es va avançar, és la mobilitat del personal entre administracions i es fixa que cal la consulta prèvia per part del Govern de la Comissió Consultiva de la Funció Pública, i de "les mesures que els comuns han considerat oportunes pel que fa al seu personal". També es determina les modalitats de mobilitat i què es pot fer "a través de la reubicació individual o col·lectiva per raons d'interès públic, de la comissió de serveis, o de qualsevol altra modalitat" prevista a la Llei de la Funció Pública. També es fixa que aquesta mobilitat del personal de l'Administració General i dels comuns està supeditada a l'aprovació o l'atorgament previs d'una norma o un conveni entre les parts, que estableixi els llocs de treball objecte d'aquesta possibilitat, entre altres requisits. A més a més, en aquest apartat, també es parla de la formació perquè el personal de les diferents administracions puguin gaudir de la formació que se'n faci en una altra.

A l'últim, el text fixa que l'Administració General i els comuns s'han de facilitar mútuament la informació que "estigui al seu abast i que resulti necessària perquè cada part pugui exercir adequadament les seves competències".
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477