Medi Ambient

El Govern fixa 119 captures per als 511 caçadors de la Setmana de l'isard

El nombre d’exemplars ha crescut un 10% des del 2008 i el de tiradors ha pujat un 30%

El Govern fixa 119 captures per als 511 caçadors de la Setmana de l'isardCINTA AUDI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat ha fixat en 119 el nombre d’exemplars que podran capturar els 511 caçadors apuntats a la Setmana de l’isard, que se celebrarà de l’11 al 18 de setembre. Ho va comunicar ahir el Govern en una nota de premsa després de la reunió de la comissió de seguiment de la caça, que es va celebrar dijous passat, 28 de juliol. Des de l’any 2012, el nombre de caçadors s’ha incrementat un 30% (de 392 aquell any als 511 de l’actual), mentre que la població d’isards s’ha incrementat en un 10% i presenta una tendència a l’estabilització els darrers tres anys.

Enguany s’ha constatat un índex de creixement del 20,13% en la població d’isards, fet que posa en relleu que evoluciona favorablement des del brot de pestivirus. Aquestes dades fan que l’executiu asseguri que “el pla de gestió i els plans de caça aprovats compleixen els seus objectius”.

Constitució de les colles

Pel que fa a la Setmana de caça de l’isard, el Govern va comunicar ahir que el període hàbil per constituir les colles mitjançant l’oficina virtual de l’administració és del 15 al 29 d’agost del 2016, ambdós dies inclosos. Després de l’adjudicació directa de les captures a cada colla i en cas que restin captures per atorgar, s’adjudicaran mitjançant un sistema de sorteig públic que tindrà lloc el 31 d’agost a l’edifici administratiu del Govern. El cap de colla podrà recollir les anelles de captura del 5 al 7 de setembre al servei de Tràmits de l’edifici administratiu de Prat de la Creu.

Durant la Setmana de l’isard, va recordar l’executiu, els caçadors hauran de dur, sempre que estiguin en acció de caça, la llicència especial de caça de l’isard, formada pel carnet de caçador i pel document acreditatiu de la constitució de la colla.

En la mateixa reunió de la comissió de seguiment de la caça es van tractar els plans de caça de l’isard en el vedat d’Enclar i els del cabirol i del mufló en terreny cinegètic comú. El període per sol·licitar la participació en els corresponents sortejos és del 16 d’agost al 2 de setembre del 2016, ambdós dies inclosos. Els sortejos se celebraran el 14 de setembre vinent a l’edifici administratiu del Govern.

El pla de caça de l’isard al vedat d’Enclar d’aquesta temporada preveu 21 captures selectives i una captura de trofeu mascle. Pel que fa al pla de caça del cabirol, s’autoritzen 60 captures de femella i 60 captures de mascle. D’altra banda, el pla de caça del mufló preveu 70 captures de femella i 70 captures de mascle.

Com a la Setmana de l’isard, els caçadors hauran de dur, sempre que estiguin en acció de caça, el carnet de caçador i el document que certifica l’entrega de l’anella corresponent a la captura.

tracking