Medi Ambient

El Centre Andorra Sostenible tanca el curs amb un 40% més d'activitats

S’han fet un total de 218 propostes educatives a les escoles, amb 4.908 participants

El Centre Andorra Sostenible tanca el curs amb un 40% més d'activitatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al llarg del curs escolar 2015-2016 el Centre Andorra Sostenible (CAS) ha portat a terme un total de 218 activitats educatives amb les escoles del país en les quals han participat fins a 4.908 alumnes. Aquestes dades representen l’any amb més activitat educativa a la història del centre, amb un 40% més d’activitats i un 35% més d’alumnes atesos respecte del curs escolar anterior. A més, en el darrer curs el centre ha donat servei a un major nombre d’escoles, concretament 28 dels 33 centres educatius del país han sol·licitats alguna de les activitats proposades. A tot això cal sumar-hi les col·laboracions que s’han portat a terme amb el servei de rehabilitació comunitària, l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell i l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.

El director de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, va qualificar “d’èxit” aquests resultats i hi va afegir que la progressió és “excel·lent”. A més, també va atribuir els bons resultats obtinguts, principalment, a les polítiques a favor del medi ambient engegades pel Govern en les quals s’ha volgut involucrar la societat en general.

El gruix principal de les activitats fetes continuen sent amb força diferència les dirigides a l’educador. Actualment el CAS disposa d’un total de 15 activitats dirigides en la seva oferta permanent de recursos educatius i en total, aquest curs s’han realitzat 175 sessions amb educador de 12 tallers diferents.

El sistema espanyol és el que registra un major nombre d’usuaris (45%) i el sistema francès és el que té un major increment, arribant al 32,6%. A l’Escola andor­rana el nombre d’usuaris és del 21,8%.

L’objectiu, segons Rossell, és “continuar incrementant” aquestes xifres de tal manera que cada vegada hi hagi més usuaris. Si bé aquestes propostes per a les escoles van a l’alça, les que s’ofereixen a la ciutadania en general “costen molt”, ja que hi intervenen diferents aspectes com ara la meteorologia, perquè moltes es fan a l’exterior. En total, segons es va explicar, compten amb una mitjana d’entre 10 i 20 persones per proposta.

DOS CENTRES MÉS A L'ESCOLA VERDA

El projecte d’escola verda s’ha tancat enguany amb un total de 18 centres adscrits, amb la dar­rera incorporació de l’escola andorrana de batxillerat i l’Eampe de Canillo, xifra que suposa que un 54% del total de centres del país ja en formen part. Segons el nombre d’alumnes, en total són 5.555 els que es troben escolaritzats en alguna escola verda, que suposa aproximadament el 51% del total d’alumnes de tot el país. Per sistemes educatius, el 64% d’alumnes són de l’Escola andorrana, mentre que el 33% són del sistema educatiu espanyol (entre centres públics i confessionals) i el 3% del sistema francès. Rossell va destacar que aquest projecte potser s’adapta més a la manera de treballar del sistema an-dorrà i per aquest motiu hi té més bona acollida.

tracking