Salut

El país registra una mancança de vacunes d'hepatitis A

Es troben dificultats amb els subministraments d’Espanya i França

El país registra una mancança de vacunes d'hepatitis A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut va donar a conèixer que hi ha una falta d’aprovisionaments de les vacunes de d’hepatitis A. Això es deu al fet que “existeixen problemes de subministrament de totes les vacunes d’hepatits A d’Espanya (Vaqta i Havrix) i França (Vaqta, Avaxim i Havrix)”, segons va exposar el ministeri en un comunicat enviat a les farmàcies. Tot i que va apuntar que la situació es dóna principalment a les dosis dels adults, tampoc es pot descartar que afecti el subministrament en els pediatres. En aquest context, el ministeri ha sol·licitat a les farmàcies que tinguin estocs d’aquestes vacunes que contactin amb l’àrea de medicaments, productes i tecnologies per informar del nombre de dosis de què disposen.

Aquesta situació de desproveïment ha portat el ministeri a prendre mesures per millorar la gestió dels antídots de l’hepatitis A. En aquest context, a les persones que ho requereixin només se’ls aplicarà una sola dosi, mentre que la segona no es podrà dur a terme fins que no es restableixi el subministrament normal de les vacunes. Les persones que ja tinguin la primera no rebran la segona vacunació.

A més, el Govern va marcar com a grups prioritaris els nadons de menys d’un any que els seus pares provinguin de zones on aquesta malaltia és endèmica,les persones que en el seu entorn tinguin algun cas confirmat d’hepatitis A, i els pacients afectats amb mucoviscidosi. Així mateix, els adults nascuts abans del 1945 o els homes que mantinguin relacions homosexuals es requereix que es facin una anàlisi serològica per demostrar l’absència d’immunitat.

tracking