Benestar

Acord per oferir places concertades a les residències d'avis privades

El Govern pagarà 1.200 euros al mes per les de 24 hores i entre 600 i 800 per les del centre de dia

Acord per oferir places concertades a les residències d'avis privadesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat el conveni amb les residències privades Centre de Serveis Assistencials Salita i la Fundació Clara Rabassa per oferir places concertades residencials i de dia per a persones grans. L’executiu pagarà 1.200 euros al mes per cada una de les places concertades de residència assistida per a persones grans en situació de dependència greu que necessiten estar les 24 hores al dia ingressades. Per als usuaris del servei de dia, s’han tancat dues subvencions. Una de 600 euros al mes i una altra de 800 depenent del nombre d’hores i de quin període del dia s’estiguin a la residència. Segons s’assenyala en l’edicte que dóna publicitat al conveni, publicat en el darrer número del Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), l’acord s’ha signat fins al 31 de desembre d’enguany prorrogable per successius períodes de dos mesos si cap de les parts no el denuncia amb un mes d’antelació. L’edicte també adverteix que quan entri en vigor el reglament de les prestacions tècniques i tecnològiques que s’ha de desenvolupar en el marc de la Llei de serveis socials i sociosanitaris la vigència d’aquest conveni caducarà en els següents tres mesos.

El conveni signat deixa sense vigència el que van firmar de manera provisional el Govern i la Salita a començament d’any. En aquell cas, l’administració abonava 1.100 euros per cada usuari en règim de 24 hores i l’usuari, al seu torn, aportava 850 euros si ocupava una habitació doble. En cas de sol·licitar-ne una d’individual havia de fer front a un recàrrec de 305 euros. L’assistència en règim de centre de dia tenia un cost de 600 euros per al Govern i de 611 per a l’usuari.

Quan es va tancar aquell conveni, ja es va anunciar que l’executiu tenia la intenció de signar-ne un de similar amb Clara Rabassa. L’objectiu final d’aquests convenis és reduir la llista d’espera habitual per ocupar places d’atenció en centres sociosanitaris.

tracking